Protest în centrul Clujului faţă de proiectul de la Roşia Montană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

80 de persoane au protestat astăzi în Piaţa Unirii faţă de  proiectul de la Roşia Montană . Protestatarii s-au declarat împotriva avizului de descărcare arheologică pentru masivul Cârnic şi au cerut demisiile lui Kelemen Hunor, ministrul Culturii şi a premierului Emil Boc.

Protestatarii au venit la flash-mob cu bannere şi au scandat lozinci, printre care şi „Kelemen Hunor, omul de paie al RMGC". Militaţii au adus şi un panou cu poza ministrului Culturii, cu inscripţia "Hai la Hunoriada! Cerem demisia lui Kelemen Hunor pentru că a aprobat distrugerea Roşiei Montane!".

„Suntem împotriva acordării certificatului de descărcare de sarcină arheologică a masivului Cârnic, din  Roşia Montană, emis de ministrul Kelemen Hunor. Este cel mai important masiv din Roşia Montană, care are 7 kilometri de galerii romane. Astfel se deschide drumul scoaterii de pe lista monumentelor a masivului şi ne îndreptăm spre transformarea lui într-o carieră minieră. Cerem demisia ministrului Culturii, care în loc să sprijine includerea Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO, pune bazele distrugerii ei", a declarat Roxana Pencea, unul dintre protestatarii din Piaţa Unirii.

Potrivit acesteia, certificatul va fi contestat în instanţă cât de curând. „Prezentul certificat este o copie a certificatului anulat în instanţă în 2004. Comisia Naţională de Arheologie a dat un nou certificat pe o sentinţă definitivă, ceea ce e ilegal", a explicat protestatara.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite