CLUJ: Primul cinema 7D din oraş s-a deschis astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cinematograf mai deosebit s-a deschis astăzi în mallul din Gheorgheni. Curioşii au încercat pe pielea lor cum e să trăieşti o cursă printr-o mină bântuită, sau să explorezi natura împreună de furnicuţa Andy şi buburuza Sunny.

„Se numeşte 7D pentru că, pe lângă tehnologia 3D spectatorii trăiesc şi alte senzaţii precum miros, mişcare, vânt sau gâdilituri”, spune Andreea Boitan, directorul general al cinematografului.

Sala are 12 locuri, iar spectatorul trăieşte mai intens secvenţele din film pentru că mişcările scaunelor, vântul care bate şi celelalte efecte speciale sunt coordonate cu imaginile 3D prntr-un software special. „Aparatura a costat 180 de mii de euro şi a fost adusă din străinătate. Această tehnologie a fost folosită înainte la simulatoarele de zbor, unde se dorea o cât mai mare asemănare cu condiţiile reale”, mai spune Boitan.

Preţul unui bilet diferă în funcţie de durată şi perioada din săptămână. Astfel, preţul vizionării unui film scurt este 15 lei în timpul săptămânii şi 20 de lei sâmbăta şi duminica, iar preţul unui bilet pentru un film lung este 20, respectiv 25 de lei.

„Mi-a plăcut foarte tare, mai ales partea cu aerul suflat în ceafă în diferite momente ale filmului”, spune Diana, de 17 ani, care a vizionat „Cursa bântuită” (Haunted Raceway) alături de Şerban, prietenul ei. Tinerii s-au aflat în rolul unor aventurieri ajunşi într-o mină bântuită, invadată de şerpi uriaşi, lilieci, şi alţi monştrii. „Şi mie mi-a plăcut, deşi aş dori ca filmele să fie mai lungi şi să aibă o grafică mai bună, mai aproape de realitate”, a spus Şerban, student, în vârstă de 20 de ani.

Deocamdată cinematograful prezintă cinci filme, de la unele horror la filme pentru cei mici. Toate durează 5 sau 12 minute, dar conducerea cinematografului spune că va aduce filme mai lungi în această iarnă.

Trailerul filmului vizionat de Diana şi Şerban

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite