CLUJ: Primii suspecţi în cazul lucrărilor xerocopiate de la BAC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Grupului Şcolar „Alexandru Borza“ şi un adjunct au fost prezentaţi, astăzi, judecătorilor Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Cei doi sunt primii acuzaţi în cazul lucrărilor xerocopiate de la Bacalaureat, din Cluj.

Cei doi au fost prezentaţi, în această după amiază, instanţei, cu propunere de arestare preventivă. Potrivit Mediafax, care citează surse judiciare, cei doi sunt în continuare audiaţi de magistraţii Tribunalului Cluj.

Directorul instituţiei de învăţământ şi directorul adjunct sunt acuzaţi de fraudarea examenului de Bacalaureat prin faptul că au fost complici la xeroxarea celor 42 de lucrări identificate de lucrătorii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj.

Profesorii corectori de la Centrul de la Colegiul Tehnic de Transporturi Cluj-Napoca au sesizat după proba scrisă la limba şi literatura română a bacalaureatului că au existat mai multe lucrări care au"semne distinctive", Comisia Judeţeană de Bacalaureat Cluj declanşând o anchetă internă în acest caz.

Ulterior, Comisia Judeţeană de Bacalaureat Cluj a anulat o altă lucrare scrisă la proba de Limba şi literatura română a examenului de bacalaureat, despre care există suspiciuni că ar fi fost xeroxată.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Horea Corcheş, declara că toate lucrările anulate au provenit de la centrul de examinare de la Grupul Şcolar Agricol "Alexandru Borza" din Cluj-Napoca.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj a sesizat, în 2 iulie, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în cazul celor 42 de lucrări de la proba scrisă de Limba şi literatura română care au fost anulate.

Cei 42 de elevi cărora le aparţineau lucrările sunt consideraţi eliminaţi de la examen.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite