CLUJ: Prezenţă masivă la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegătorii basarabeni din Cluj, la vot. FOTO: D.B.
Alegătorii basarabeni din Cluj, la vot. FOTO: D.B.

Puţin peste 500 de cetăţeni ai Republicii Moldova şi-au exprimat votul până la ora 13.00, la secţia de votare amenajată în incinta Casei de Cultură a Studenţilor. Aceştia votează pentru „combaterea corupţiei“ şi a posibilităţii de a merge liniştiţi acasă.

Cetăţenii Republicii Moldova aflaţi în Cluj sau în judeţele vecine se prezintă în număr mare la secţia de votare nr. 353 deschisă la Casa de Cultură a Studenţilor. Potirvit oficialilor, Clujul se află pe primul loc în ţară la numărul de alegători care au votat. Majoritatea votanţilor sunt studenţi sau elevi care spun că au venit la vot pentru că vor schimbarea ţării lor.

„Ne dorim să câştige partidele liberale, în niciun caz comuniştii. Vrem să nu avem probleme la vamă aşa cum au fost imediat după 7 aprilie. Vrem ca noua guvernare să aplice politici publice în privinţa tineretului şi a educaţiei. Consider că în ultimul an s-au făcut mai progrese“, susţine Maria Gheorghiţă, studentă basarabeancă din Sibiu.

„Votez pentru o ţară mai liberă, pentru combaterea corupţiei, pentru un stat care să prospere şi să se dezvolte, care să meargă pe integrare europeană.  În situaţia în care e Moldova acum nu m-aş întoarce acasă, altfel există o posibilitate. Sper să nu fiu dezamăgit la aflarea rezultatelor aşa cum am fost la alegerile precedente“, afirăm Gheorghe Talmaci, elev din Moldova, la Cluj.

Fără indicente

Potrivit oficialilor, până la această oră nu s-au înregistrat incidente la secţia de votare din incinta Casei de Cultură a Studenţilor, iar procesul de vot decurge bine. În momentele când ajung autocarele cu alegători din alte oraşe, se creeaza cozi la intrarea în secţie, însă timpul de aşteptare nu depăşeşte 10 minute.

 „Suntem uimiţi de prezenţa masivă. Avem deja peste 500 de votanţi şi astfel suntem pe primul loc în ţară la numărul de votanţi dintre secţiile deschise în România. Votul decurge foarte bine. Am avut autocare de la Sibiu, Târgu-Mureş, Alba Iulia. Nu au existat incidente“, a arătat Elena Biciuc, membru de comisie de vot.

Cetăţenii din Republica Moldova au la dispoziţie opt secţii de votare pentru alegerile de duminică, situate în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Galaţi şi Constanţa.

Cetăţenii moldoveni sunt chemaţi la urne, duminică, în cadrul unui scrutin legislativ anticipat. Alegerile sunt esenţiale pentru stabilirea viitoarei conduceri a ţării, dat fiind că Parlamentul rezultat în urma alegerilor de duminică va desemna preşedintele.


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite