CLUJ: Piaţă nouă în Grigorescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hala agroalimentară a fost inaugurată, astăzi, de reprezentanţii municipalităţii. Cartierul Grigorescu era, până ieri, ultimul care nu dispunea de o piaţă agroalimentară modernizată. Comercianţii de aici au primit „ordin“ să-şi alinieze preţurile la cele din alte pieţe.

Primarul Sorin Apostu şi viceprimarul Radu Moisin au inaugurat, astăzi, noua piaţă agroalimentară din Grigorescu, în aplauzele a peste 100 de clujeni vârstnici care aşteptau pe scările construcţiei momentul deschiderii oficiale a noii hale.

Piaţa din Grigorescu se află chiar în vecinătatea supermarketului Profi şi este ultima deschisă de municipalitate în Cluj, după ce în anii precedenţi pieţele din celelalte cartiere au fost modernizate. Potrivit datelor prezentate de primar, investiţia în modernizarea pieţei a fost de 736.898 de lei, bani proveniţi din economiile la combustibil, consumabile şi telefoane realizate de municipalitate în acest an.

Preţuri universale

În jur de 70 de producători agricoli „îngrămădiţi“ la 45 de mese aveau marfa deja pregătită pentru cumpărători. Oferta de produse este aceeaşi ca în restul pieţelor din oraş, implicit şi preţurile. De altfel, una dintre condiţiile impuse de primar comercianţilor care vor să-şi vândă produsele în noua piaţă a fost să-şi alinieze preţurile la cele practicate în restul cartierelor. Astfel, un kilogram de cartofi se vinde în noua hală cu 2-2,5 lei, kilogramul de morcovi începe de la 2,5 lei, roşiile şi ardeii graşi se vând cu 8 lei/kg, în timp ce strugurii costă 7,5 lei/kg.

„Mă bucur că nu voi mai fi obligată să fac kilometri întregi până la alte pieţe, odată cu deschiderea celei de aici. Sunt condiţii bune. Imediat vine iarna şi nu voi mai merge prin frig. Totuşi, preţurile sunt mari pentru buzunarul românului de rând. La fel ca în alte pieţe din Cluj, însă mari“, a spus clujeanca Sabina Plăianu, unul dintre primii cumpărători.

Potrivit comercianţilor din hală, preţul chiriei pentru un loc la masă este de 3 lei/zi, respectiv 90 de lei pe lună. „Nu e mult, însă aşteptăm cumpărătorii pentru a scoate aceşti bani. Eu vând doar cartofi şi preţul l-am pus să fie acelaşi ca peste tot în oraş“, a declarat producătoarea Ana Vădan din Dângău.

Ameninţarea primarului

Sorin Apostu a declarat că terenul pe care a fost construită hala a aparţinut primăriei, însă a fost dat pe „alte interese decât cele publice“ unei firme în urmă cu 10 ani. „Sunt bucuros să inaugurez această piaţă şi cred că oamenii de aici o meritau. Investiţia a costat 800.000 de lei, bani pe care i-am strâns din economii. Le-am spus producătorilor să se alinieze la preţurile de referinţă din celelalte pieţe din oraş. În locul celor care nu respectă acest lucru vom căuta alţi producători. Ei mai au obligaţia să marcheze produsele româneşti şi cele din import“, a spus primarul.

Apostu a mai arătat că speră ca prin concurenţa dintre comercianţi, aceştia să reducă preţurile.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite