CLUJ: Patronul Hotelului Opal condamnat la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Horaţiu Ovidiu Tonea (25 ani), patronului Hotelului Opal din Cluj, a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în cadrul procesului în care era judecat pentru ucidere din culpă.

Tonea a fost condamnat, astăzi, de judecătorii Tribunalului Cluj, la ispăşirea pedespei de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. Horaţiu Tonea se află în arest preventiv începând cu data de 7 mai, chiar ziua în care l-a accidentat mortal pe Şerban Radu Lazăr, fiul sociologului Marius Lazăr, pe trecerea de pietoni de pe Bulevardul Eroilor. Atunci, Tonea, conducător auto al unui BMW, se afla sub influenţa alcoolului, respectiv după producerea accidentului, acesta a fugit acasă.

„Mă surprinde această condamnare, însă îmi voi exprima un punct de vedere după ce voi afla şi alte detalii despre pronunţare“, a declarat sociologul Marius Lazăr.

Avocatul părţilor vătămate, Anatol Pânzaru, a declarat că e cel mai probabil decizia va fi atacată. „E o soluţie netemeinică în condiţiile în care nu au fost prezentate şi alte probe care să ducă la circumstanţe atenuante. Fără antecedente penale, nu poate fi considerată o circumstanţă atenuantă pentru că e o stare de normalitate. Cred că soluţia va fi contestată la Curtea de Apel Cluj. Urmează să iau la cunoştinţă această soluţie în mod oficial, voi avea o întâlnire cu părţile vătămate, şi adoptăm o hotărâre de comun acord“, a declarat Anatol Pânzaru.

Arătăm că în 27 iulie, Judecătoria Cluj-Napoca l-a condmnat pe Horaţiu Tonea la cinci ani de închisoare cu executare, hotărâre atacată cu recurs la Tribunalul Cluj. De asemenea, instanţa de fond a dispus ca Tonea să plătească suma de 90.000 de euro părinţilor lui Şerban Lazăr şi alţi 60.000 de euro, surorii acestuia.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite