CLUJ: Ofensivă locală împotriva „magazinelor de vise“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spice shop-ul a avut de plătit două amenzi contravenţionale în valoare de 16.000 de lei
Spice shop-ul a avut de plătit două amenzi contravenţionale în valoare de 16.000 de lei

Funcţionarea magazinelor care comercializează produse etnobotanice ar putea fi interzise, la Cluj, pe o rază de trei kilometri faţă de biserici, şcoli şi biblioteci.

Îniţiativa de a emite o hotărâre de Consiliul Local în acest sens îi aparţine deputatului PDL, Petru Călian. Acesta i-a cerut oficial, astăzi, primarului Sorin Apostu emiterea unei astfel de hotărâri.

Deputatul PDL a precizat că, prin această hotărâre, se va pune în aplicare iniţiativa sa legislativă depusă la Camera Deputaţilor în urmă cu o săptămână, prin care s-a cerut modificarea Legii nr. 339 din 29 noiembrie 2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope.

„După intrarea în vigoare a mai multor acte normative, magazinele în care, până atunci, se comercializau produse ce aveau în componenţă plante şi substanţe cu proprietăţi psihoactive, dovedite ca fiind deosebit de periculoase pentru sănătatea umană s-au orientat către alte produse, la fel de periculoase pentru sănătatea populaţiei şi în special a tinerilor", a subliniat Petru Călian, citat de Mediafax.

Călian a invocat gradul înalt de pericol pentru sănătate al acestor produse, dovedit de numărul foarte mare de persoane tinere care au ajuns la spital cu diferite intoxicaţii. Comercializarea produselor etnobotanice a fost interzisă la Iaşi, Braşov şi Bârlad. De asemenea, Primăria Suceava caută soluţii pentru închiderea magazinelor care comercializază astfel de produse. În Bucureşti, în urmă cu o săptămână, un magazine de vise a fost demolat.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite