CLUJ: O nouă modă în instanţă: adeverinţe de la Biserică [UPDATE]

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a demonstra „curăţenia morală“ a clienţilor pe care-i apără în procese, avocaţii cer caracterizări din partea Slujitorilor Domnului. În cazul unuia dintre inculpaţii în cazul BT, dar şi a primarului din Călăţele, avocaţii au cerut referinţe din partea lucrătorilor Bisericii Ortodoxe Române (BOR). Cei doi sunt susţinuţi de preoţi în procese.

În cadrul procesului de astăzi judecat la Curtea de Apel Cluj, în care cei doi suspecţi în cazul comiterii jafului de la Banca Transilvania (BT), Andrei Hosu şi Bogdan Baciu, au cerut revocarea măsurii arestului preventiv, avocatul lui Hosu a depus la dosar un document inedit. Este vorba de o caracterizare a clientului său venită din partea episcopului vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, Irineu Pop-Bistriţeanul.

În caracterizarea semnată de înaltul prelat se arată că Andrei Hosu e cunoscut din vremea în care era „copil de altar“, iar familia acestuia este una evlavioasă, respectiv comportamentul inculpatului este unul bun.

„Probatoriul începe să fie în favoarea inculpaţilor. Întreg probatoriul e în favoarea noastră. Declaraţiile depuse la dosar sunt din partea unui reprezentant al Bisericii care îl cunoaşte pe Andrei Hosu de pe vremea în care era „copil de altar“, ajutor al preotului, iar în cazul lui Baciu, din partea antrenorului său de la echipa de fotbal“, a preizat Vlad Hosu, avocatul celor doi suspecţi.

În cadrul declaraţiilor date în faţa judecătorilor Hosu şi Baciu s-au declarat nevinovaţi. „Nu am făcut nimic. Nu sunt vinovat. E greşeala Poliţiei şi a celor care vor să-mi distrugă cariera“, a declarat Andrei Hosu, tânărul arestat care e student la Facultatea de Drept şi Economie.

Cei doi tineri au fost trimişi în judecată de procurorii clujeni fiind acuzaţi că în ziua de 13 februarie 2009, sub ameninţarea pistolului au furat din agenţia BT din Mănăştur, suma de 246.650 de lei. Instanţa nu s-a pronunţat în privinţa cerererii de judecare în stare de libertate a celor doi, până la încheierea ediţiei.

Primarul din Călăţele aduce şi el adeverinţe

Primarul din Călăţele, Petru Toadere, arestat în luna decembrie de procurorii DNA sub acuzaţia de trafic de influenţă, în cadrul recursului de astăzi, în care acesta a solicitat revocarea măsurii arestului preventiv a adus ca argument de „bună purtare“ o adeverinţă din partea preotului din localitate. În declaraţia preotului se arată că oamenii din localitate nu-l consideră un pericol public şi că îl susţin. În rechizitoriul DNA Cluj se arată că Petru Toadere a primit suma de 5.000 de euro de la două persoane, pentru a uza de influenţa pe care o are în vederea deschiderii unei mine.

UPDATE: Judecătorii au respins ca nefondate recursurile formulate de Andrei Hosu, Bogdan Baciu şi Petru Toadere. Cei trei rămân în arest.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite