O casă de schimb valutar din Turda a fost spartă. UPDATE: Hoţii au furat seiful

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din casa de schimb valutar situată pe strada Republicii din municipiu, din primele cercetări a reieşit că hoţii au furat suma de 21.000 de lei şi valută.

Prima persoană care a sesizat spargerea este Monica Haiduc, vânzătoare la un magazin de optică medicală situat în acelaşi imobil cu agenţia de schimb valutar Prima Exchange. Clujeanca spune că a venit la serviciu în jurul orei 8.20, iar în momentul în care a vrut să deschidă uşa, a observant că lipseşte butucul ialei.

“De obicei, programul începe de la 9.00, însă eu am venit mai repede pentru a face curăţenie. Am văzut că îl loc de butuc, era o gaură. Atunci am împins uşa şi am văzut că agenţia era spartă, iar jos erau mai multă mizerie”, povesteşte Monica Haiduc.

Femeia mai arată că a ieşit afară unde i-a întrebat pe colegii de la alte magazine dacă ştiu ce s-a întâmplat, iar ei i-au zis că e vorba de o spargere. “Eu am fost cea care a anunţat Poliţia  şi de atunci, până la ora 12.00, nu am mai intrat în magazin”, precizează clujeanca.

Intrarea în magazin şi agenţie, se face pe aceaşi uşă şi respectiv sunt despărţite una de cealaltă, de acelaşi hol pe care însă, nu sunt montate camere de luat vederi.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, la faţa locului s-au deplasat echipaje de cercetare din Turda şi Cluj, împreună cu o echipă criminalistică. “S-au prelevat probe şi se fac cercetări în vederea identificării suspecţilor”, a spus inspectorul principal Gina Pop, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Seiful, rupt din perete

Marius Nemeş, administratorul casei de schimb valutar, a spus că în total, i-au fost furaţi în jur de 30.000 de lei, din care aproximativ 9.000, în valută străină. “Casa de schimb valutar a fost închisă la ora 17.00, oră la care am rimit un telefon de la firma de pază pentru a mă anunţa că s-a declanşat armarea. Poliţiştii care au făcut cercetări, mi-au spus că în urma verificărilor a reieşit că în jurul orei 1.01, la sediul firmei de pază Nera Mureşan, s-a primit o informare că a fost ruptă conexiunea GPRS. Trebuiau să intervină atunci, însă nu au făcut-o”, explică Nemeş.

Administratorul arată că după ce hoţii au intrat în agenţie şi au distrus conexiunea GPRS, au tăiat şi curentul electric, după care au forţat uşa de acces în agenţie. “Cred că au lucrat între o oră şi o oră jumate. Au rupt seiful din perete şi l-au luat cu totul. Nu am depus banii la bancă pentru că acestea se închid până la terminarea programului nostru de funcţionare”, a mai spus administratorul Prima Exchange.

Reprezentanţii firmei de pază Nera Mureşan nu au putut fi contactaţi până la ora redactării acestui material.

Era asigurată

Casa de schimb valutar, potrivit administratorului, avea asigurare în caz de spargere. În continuare, se efectuează cercetări pentru aflarea motivului pentru care agenţii de pază nu au intervenit.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite