CLUJ: Maraton culinar pentru Cartea Recordurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de bucătari va încerca să doboare în acest weekend, la Polus Center, recordul mondial în gastronomie, prin prăjirea a 210 pui într-o singură tigaie, de 15 metri pătraţi.

Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber a debutat azi, de la ora 14.00, la Polus Center, cu competiţia preparatelor culinare reci, gătite de peste 35 de echipe de bucătari. Clujenii care vor ajunge azi în parcarea centrului comercial vor putea degusta preparate aduse de maeştri culinari, dar vor putea urmări şi o paradă a somelierilor sau un spectacol de magie. Bunătăţile culinare vor fi „condimentate” cu un concert live, susţinut de trupa Şuie Paparude, cu începere de la ora 21.30.

Carne de cangur, bizon şi antilopă

Mâine, va avea loc competiţia de gătit în aer liber propriu-zisă, la plită, grătar, ceaun, proţap, lut şi jar. Cele 45 de echipe din România, Israel, Finlanda sau Ungaria vor începe să gătească la ora 9.00. Clujenii vor putea urmări şi o demonstraţie culinară susţinută de Antonio Passarelli şi Cornelia Ghişoi, "lady chef a României".

Vor putea fi degustate preparate exotice, din carne de bizon, cangur sau antilopă. Unul din cele mai aşteptate evenimente va avea loc duminică, când o echipă de bucătari condusă de clujeanul Tibi Kiss Budai va încerca, începând cu ora 11.00, să doboare recordul mondial în gastronomie. Acesta va încerca să prăjească 210 pui într-o singură tigaie, de 15 metri pătraţi. „Vom avea 210 pui împărţiţi în patru, adică 840 de porţii.

Recordul va fi atestat şi omologat la faţa locului de reprezentanţi ai World Records Academy veniţi din California”, a declarat Radu Zărnescu, coordonatorul competiţiei. Evenimentul va fi încheiat duminică, cu un concert live susţinut de Aurel Tămaş, de la ora 21.30.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite