CLUJ: Mallul s-a umplut de job-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Holurile mallului s-au umplut de clujeni, aflaţi în căutarea unui job
Holurile mallului s-au umplut de clujeni, aflaţi în căutarea unui job

Cele 55 de firme care participă la Târgul de Cariere (TdC) de la Iulius Mall oferă circa 2.500 de slujbe. Cea de-a treia ediţie a târgului, proiect finanţat din fonduri europene, se desfăşoară astăzi şi mâine la Iulius Mall. Cele mai multe slujbe sunt din domeniul IT.

La ediţia din această toamnă, care are loc la Iulius Mall, astăzi şi mâine, între orele 11.00 şi 19.00, predomină ofertele companiilor dezvoltatoare şi producătoare de software. Printre cele 55 de firme care oferă 2.500 de slujbe se numără angajatori precum Softvision, Nokia, Microsoft şi Gameloft, Emerson, Dacia-Groupe Renault, Banca Transilvania, Auchan, Office Depot, Genpact, Endava, ING, Terapia, American Experience, Gebruder Weiss, Lugera&Makler, Transilvania Development, EBS, Evalueserve, ATP Exodus, Arabesque, Omniasig, Vitacom, Patria, Arobs şi Autonet.
„Ar lucra oriunde pentru peste 800 de lei“

Cornel Oana (26 de ani) a venit tocmai din Mediaş la Cluj-Napoca pentru a-şi căuta o slujbă. „M-am mutat aici, iar acum încerc să-mi caut un job. Pentru mine nu prea contează domeniul, important e să îmi găsesc ceva“, ne-a spus acesta. Spune că ar lucra oriunde ar primi un salariu de peste 800 de lei.

În căutarea unui loc de muncă se află şi Simona Buzea, care face masterul în domeniul băncilor şi al pieţelor de capital. „Îmi caut o slujbă în domeniul financiar, contabilitate. Am găsit astăzi câteva oferte interesante, precum cele ale Genpact şi Banca Transilvania“, ne-a povestit aceasta.

Cei mai căutaţi sunt programatorii

De cealaltă parte, angajatorii oferă posturi în aproape toate domeniile. Cele predominante sunt job-urile în IT. Nokia, de exemplu, face angajări atât pentru fabrica din localitatea Jucu (circa 20-30 de posturi), precum şi pentru sediul de pe Dorobanţilor. „Angajăm programatori şi pentru sediul din Cluj-Napoca, unde se dezvoltă platforma software Ovi“, ne-a spus reprezentantul companiei.

Romtelecom caută agenţi de vânzări door-to-door, unde posturile sunt nelimitate, iar Softvision, compania clujeană cu peste 400 de angajaţi, angajează studenţi şi tineri cu studii superioare în programare şi dezvoltare software.

Târg „gratuit“

În zilele care urmează, târgul va continua la Târgu Mureş, Baia Mare, Sibiu, Craiova şi Braşov. „E vorba de circa o sută de companii care îşi expun ofertele în cadrul ediţiei din acest an“, ne-a spus Ştefan Teişanu, organizatorul TdC.

Fiind finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane“, evenimentul oferă angajatorilor dreptul de înscriere gratuită la târg. „Angajatorii selectaţi să participe la TdC primesc în mod gratuit câte un stand de 6 metri pătraţi, dotat cu o masă, două scaune, reţea electrică şi reţea wireless“, potrivit organizatorilor.



Citeşte mâine, în ziarul Adevărul, cum au obţinut clujenii o finanţare de un milion de euro pentru organizarea târgului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite