CLUJ: Firmele lui Hilote, în criză financiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul procesului de astăzi, judecat la Curtea de Apel Cluj, avocatul lui Gabriel Hilote a cerut ca acesta să fie pus în libertate deoarece firmele în care este asociat se află în declin financiar.

Gabriel Hilote, suceveanul condamnat de magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca la executarea pedepsei de 3 ani şi 8 luni de închisoare pentru părăsirea locului accidentului şi uciderea din culpă a unei familii întregi (trei persoane), a cerut, astăzi, să fie eliberat.

În cadrul procesului desfăşurat la Curtea de Apel Cluj, în care Hilote a cerut judecarea sa în stare de libertate cu condiţia de a nu părăsi localitatea, avocatul a cerut ca magistraţii să caseze hotărârea Tribunalului Cluj privind menţinerea măsurii arestului preventiv.

În argumentele aduse în faţa instanţei, avocatul lui Hilote a arătat că menţinerea măsurii arestului preventiv nu este justificată, dând exemple de condamnare a României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) privind aplicarea abuzivă a acestei măsuri.

Mai mult, pe lângă punerea în libertate, apărătorul a cerut ca Hilote să fie judecat numai pentru ucidere din culpă şi să fie achitat în cazul părăsirii locului accidentului. „S-a înţeles greşit că a vrut să se sustragă de la locul accidentului şi de la urmărirea penală. Atunci, pentru 20 de minute, clientul meu nu a avut discernământ. Cerem să fie achitat pentru infracţiunea de părăsire a locului accidentului“, a declarat avocatul.

Apărătorul ales a mai precizat că Gabriel Hilote nu şi-a văzut fiica născută la câteva săptămâni de la accident şi că ar avea de plătit 130.000 de euro pentru a susţine firmele în care este asociat. Printre firmele pe care le administrează Hilote se numără SC HILOTE SRL, cu sediul în Suceava şi GH Group.

„Voi face tot ce pot pentru a repara greşeala făcută“, a spus Hilote.

Accident deosebit de grav

Bărbatul din Suceava, cunoscut şi ca „ucigaşul cu Porsche“, în seara zilei de 19 octombrie 2009, a produs un accident rutier grav în chiar centrul municipiului. Doi dintre mebrii familiei Dragoste din Cluj aflaţi în autoturismul de marca Daewoo, au murit pe loc, iar la câteva zile, la spital, a decedat şi ultimul membru rămas în viaţă. Hilote conducea un Porsche Cayenne, a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal de autoturismul în care se afla familia. Hilote a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice.

După ce a fost condamnat de Judecătoria Cluj-Napoca la ispăşirea pedepsei de trei ani şi opt luni de închisoare, omul de afaceri a făcut recurs la Tribunalul Cluj.

UPDATE: Judecătorii au respins ca nefondat recursul formulat de Gabriel Hilote.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite