CLUJ: Cu maşina bunicilor la plimbare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iubitorii de automobile din secolul trecut sunt aşteptaţi la Polus în parcare. Foto: arhivă
Iubitorii de automobile din secolul trecut sunt aşteptaţi la Polus în parcare. Foto: arhivă

Sâmbătă va avea loc a treia ediţie a Paradei automobilelor retro, cu pornire din parcarea Polus Center. Evenimentul face parte din din cadrul Festivalului Clujul de altădată care a început în 17 noiembrie şi se va încheia în 20.

„Chiar dacă festivalul este la cea de-a 7-a ediţie, parada automobilelor retro va fi anul acesta la doar cea de-a treia ediţie“, spune coordonatorul Festivalului, Ucu Bodiceanu. Potrivit acestuia, parada propriu-zisă va începe sâmbătă, 20 noiembrie, la ora 11, din parcarea Polus Center. „Ne vom aduna acolo, de unde vom porni agale către central oraşului, până la Teatrul Naţional, apoi ne vom întoarce pe bulevardul 21 decembrie“, mai spune Ucu Bodiceanu. Vor putea fi văzute 20 de maşini, printre care multe Volkswagen Broscuţă, Trabant, Fiat 500, un Mercedes, Renault 15 şi 5.

Bijuterii pe patru roţi


Clujenii vor putea <<gusta>> din Clujul de alătată, aşa cum ar aăta el dintr-un automobil cum ar fi un Cadillac decapotabil din 1960. „Chiar dacă este un eveniment dedicat istoriei Clujului, avem şi participanţi de la Baia Mare şi de la Dej care vor veni sâmbătă aici cu maşinile lor de epocă“, a mai declarat organizatorul.

„În Cluj există 50-60 de colecţionari de astfel de automobile. Există chiar doi-trei care deţin mai mult de 10 maşini fiecare. Poţi face adevărate pasiuni pentru frumuseţile pe patru roţi“, a declarat Mihaly Dezso, preşedintele Clasic Car Club Cluj. Acest club va participa la paradă cu şase-şapte maşini, majoritatea Volkwagen Broscuţă, cunoscută şi sub denumirea „Tip 1“. Aceasta a fost fabricată de producătorul german din 1938 până în 2003.

Concert de orgă

Organizatorii invită şi alţi posesori de autovehicule vechi să participe la acest eveniment. Festivalul „Clujul de atădată“  mai include şi un concert de orgă, susţinut astăzi, de la ora 18 în colaborare cu Academia de Muzică „Gheorghe Dima“, în sala de orgă a acestei instituţii. Festivalul este organizat de Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca.

60 este numărul aproximativ al colecţionarilor de automobile retro din Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite