CLUJ: Consiliul Judeţean cere municipalităţii să-şi respecte angajamentele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viitorul stadion va avea o capacitate de 30.500 de locuri. FOTO: Caius Raţiu
Viitorul stadion va avea o capacitate de 30.500 de locuri. FOTO: Caius Raţiu

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj, acuză Primăria că nu şi-aachitat obligaţiile în privinţa finalizării expertizei de partajare a terenurilor din zona viitorului stadion municipal.

Consiliul Judeţean Cluj a somat, luni, Primăria Cluj-Napoca să urgenteze şi să finalizeze expertiza de partajare a terenurilor din zona viitorului stadion municipal, solicitând totodată alocarea suprafeţelor de teren necesare pentru realizarea căilor de acces în arenă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de CJ Cluj, administraţia judeţeană a alocat în urmă cu şapte luni Primăriei un teren de peste 15.000 de metri pătraţi pentru construirea unei săli polivalente în vecinătatea stadionului, iar municipalitatea trebuia să îl partajeze şi să atribuie teren pentru realizarea terasamentelor şi a căilor de acces în stadion, dar nu şi-a achitat obligaţiile, arată Mediafax.

"Întrucât Primăria Cluj-Napoca nu a alocat CJ terenul necesar realizării accesului la viitoarea arenă sportivă, administraţia judeţeană somează public Primăria să urgenteze şi să finalizeze expertiza de partajare a terenurilor din zona stadionului, conform înţelegerilor anterioare, solicitând alocarea suprafeţelor de teren necesare. În urmă cu şapte luni, prin HCJ nr. 115/ 21.07. 2010, Consiliul Judeţean Cluj a alocat suprafaţa de 15.530 metri pătraţi cu titlu gratuit pentru construirea viitoarei Săli Polivalente de către Primărie. Primăria are obligaţia să efectueze expertiza de partajare şi întabulare", se arată în documentul citat.

Reprezentanţii CJ Cluj au avertizat Primăria că, în cazul în care nu reglementează situaţia terenurilor, în cea mai apropiată şedinţă de Consiliu Judeţean va fi promovat un proiect de hotărâre privind revocarea şi retragerea suprafeţei de teren destinată construirii viitoarei Săli Polivalente, "până la lămurirea situaţiei de vecinătate şi proprietate în zona viitoarei arene sportive".

CJ Cluj a început, în urmă cu un an, lucrările la viitorul stadion municipal, care va avea o capacitate de 30.500 de locuri, costurile fiind estimate la 32 de milioane de euro. În vecinătatea stadionului, Primăria Cluj-Napoca urmează să construiască o Sală Polivalentă cu o capacitate de 7.000 de locuri, investiţia ridicându-se la 28 de milioane de euro.

Municipalitatea a început în luna septembrie procedurile privind licitaţia de proiectare şi execuţie a viitoarei Săli Polivalente.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite