CLUJ: Consilierul judeţean arestat în dosarul „lucrări xerocopiate la Bac“ se consideră nevinovat. (UPDATE) Ilie Cornoiu rămâne în arest.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ilie Cornoiu, consilierul judeţean PRM, arestat preventiv  în 20 august, la propunerea procurorilor DNA Cluj, susţine că e nevinovat. Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Cluj au judecat, astăzi, recursul formulat de acesta împotriva măsurii arestului preventiv.

Ilie Cornoiu care a îndeplinit funcţia de preşedinte a Comisiei de Examen la Grupul Şcolar „Alexandru Borza“, actualmente consilier judeţean şi profesor universitar la USAMV Cluj,  s-a înfăţişat, astăzi, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Cluj în cadrul procesului de judecare a recursului formulat împotriva măsuriii arestului preventiv.

Cornoiu a arătat că nu se face vinovat de niciuna dintre infracţiunile de care este acuzat şi că vrea să fie lăsat în libertate. „Nu am discutat cu nimeni legat de examen. Nu am discutat şi nici am cunoscut vreunul din cei 499 de candidaţi înscrişi la examen. În legătură cu acuzaţiile privind distrugerea de înscrisuri, nu ştiu ce s-a întâmplat cu borderourile lucrărilor. I-am spus secretarei să le depoziteze pentru că sunt foarte importante, iar peste o zi le-am căutat şi în ghenele de gunoi, însă nu le-am găsit“, a spus Ilie Cornoiu.

Întrebat fiind de procuroare dacă a întrebat-o pe secretară unde a depozitat borderourile, Cornoiu a răspuns afirmativ. „Am întrebat-o, însă ea mi-a spus că nu ştie. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu ele. Este o enigmă.“, a spus Cornoiu. Procurorul a continuat să îl întrebe pe consilierul judeţean cum justifică faptul că după primirea lucrărilor de la proba de română, acesta s-a închis într-o sală timp de o oră. „Eram în acea cameră cu alţi doi colegi“, a replicat Ilie Cornoiu.

Instanţa nu s-a pronunţat în cauză până la această oră.

Arătăm că Ilie Cornoiu este acuzat de luare de mită, trafic de influenţă şi distrugere de înscrisuri. Consilierul judeţean a fost arestat în 20 august de judecătorii Tribunalului Cluj, fiind suspectat că ar fi „creierul fraudării examenului de bacalaureat“ în cazul celor 42 de lucrări xerocopiate la limba română venite din partea candidaţilor înscrişi la Grupul Şcolar „Alexandru Borza“.

UPDATE: Potrivit lui Adrian Dănilă, responsabil de relaţii cu presa în cadrul Curţii de Apel Cluj, recursul a fost respins ca nefondat de judecători. Ilie Cornoiu rămâne în arest.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite