CLUJ: Consilier judeţean, arestat preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele comisiei de bacalaureat de la Grupului Şcolar „Alexandru Borza“, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Învinuitul de săvârşirea infracţiunilor de distrugere de înscrisuri, luare de mită şi fals material, este consilier judeţean din partea PRM şi profesor universitar la USAMV Cluj.

Tribunalul Cluj a admis, astăzi, cererea de arestare preventivă din partea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Cluj, pentru consilierul judeţean Ilie Cornoiu, fost preşedinte al comisiei de bacalaureat în cazul „lucrări xerocopiate la Grupul Şcolar <<Alexandru Borza>>“ şi profesor universitar la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj.

Cornoiu este acuzat de procurorii DNA Cluj de săvârşirea infracţiunilor de distrugere de înscrisuri, luare de mită şi fals material. Potrivit Mediafax, avocatul consilierului judeţean a făcut recurs la măsura arestului preventiv. Ilie Cornoiu a fost adus astăzi în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Potrivit sursei citate, procurorii au cerut arestarea preventivă a lui Cornoiu după ce investigaţiile în cazul fraudei de la Bacalaurea, au arătat că numai acesta ar fi avut posibilitatea să ştampileze lucrările xerocopiate.

Consilier judeţean, „creierul“ fraudării BAC-ului de la Cluj!

Alături de Cornoiu în acelaşi dosar mai sunt judecaţi Ioan Rus, directorul Grupului Şcolar „Alexandru Borza“, Ioan Văidăhăzan, directorul adjunct al Colegiului „Edmond Nicolau“ şi directorul şcolii particulare „Didactica Nova“, Dorel Avram.

Cei patru sunt acuzaţi că ar fi instrumentat mecanismul de fraudare a examenului prin xerocopierea a 42 de lucrări. Cercetările DNA Cluj au început în 2 iulie, dată la care autoritatea a fost sesizată de inspectorii din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite