CLUJ: Comandă berea la terasă prin staţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clienţii suint surprinşi să vadă chelberii cu aparate walkie-talkie. Pe terasa Casei Tauffer din Piaţa Muzeului, în centrul municipiului Cluj-Napoca, angajaţii localului care servesc la masă dau comanda la bar prin staţii de emisie-recepţie.

„Două beri la masa patru“. „Recepţionat!“. Astfel sună discuţia dintre un picolo şi un barman pe o terasă din Piaţa Muzeului. Aici, pentru a scăpa de un drum până la bar, aflat la câteva zeci de metri, chelnerii folosesc staţii walkie-talkie pentru a da comanda. Le mai rămâne doar să se deplaseze la tejghea, să ridice băuturile comandate şi să le servească clienţilor.

A doua terasă a Casei Tauffer, local deschis în spaţiul vechiului Klausen, se află la circa 40 de metri de barul de unde se servesc băuturi. Pentru a ajunge la mese, situate în faţa clubului King, cei care servesc trebuie să străbată jumătate din străduţa din faţa Casei Matei.

În avantajul angajaţilor

Cu ajutorul staţiilor de emisie-recepţie, cunoscute ca staţii walkie-talkie, un picolo dă comanda la barman, după ce o preia de la client, iar în câteva minute acesta este anunţat să meargă după ea. „Mi se pare o idee foarte bună, deoarece ne scapă de un drum. Practic, nu mergem până la bar să dăm comanda, ci o facem cu ajutorul staţiei. Când e gata comanda, mergem, o luăm şi apoi venim cu ea şi servim“, ne-a spus Alex (foto), unul dintre angajaţii terasei Casa Tauffer.

Unul dintre patronii locaţiei, Adrian Munteanu, spune că e încântat de idee, însă nu o vede foarte practică, deoarece aparatele sunt slabe atunci când trebuie folosite intens. „Ideea a fost a cuiva din echipa noastră, nu mai ştiu exact cine. E una inedită, practic îi ajută pe ei cu servirea. Totuşi, să ştiţi că bateriile se golesc repede, iar atunci sunt nevoiţi să se deplaseze ori să îşi folosească telefoanele“, a aformat acesta.

Potrivit managerului Casei Tauffer, cel care deţine şi cluburile Janis şi MyWay, precum barul Janis La Stuf, această modalitate de a comanda băuturile la bar este unică în Cluj-Napoca. „Nu ştiu să se mai folosească cineva de staţii walkie-talkie pentru a da comanda“, a adăugat Munteanu.

Clienţii, amuzaţi 

Majoritatea celor care servesc o băutură pe terasa din faţa clubului King se rată amuzaţi în momentul în care aud că un picolo dă comanda la bar doar vorbind într-o staţie de emisie-recepţie. Sunt, însă, şi clienţi care rămân uimiţi în faţa chelnerilor high-tech.

„Nu ştiam de ce aud acel sunet specific staţiilor de acest gen aseară, când m-am aşezat prima dată aici. Doar apoi am văzut că unii chelneri folosesc staţii walkie-talkie şi am rămas uimit. Am venit acum şi cu un prieten, să vadă şi el, deoarece nu m-a crezut“, a afirmat Dragoş Demeter, care spune că îşi petrece mult timp pe terase, însă niciodată nu s-ar fi gândit la o asemenea idee.

Până şi turiştii străini spun că nu au mai văzut aşa ceva. „Am văzut multe idei inedite în Cluj-Napoca, dar aşa ceva mi-a stârnit curiozitatea. O să le povestesc prietenilor şi o să caut să văd dacă se găseşte şi la noi aşa ceva“, a spus Christine Janssen, o daneză de 42 de ani, stabilită în Germania.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite