CLUJ: Cetăţenii împotriva inconştienţilor (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vecinii familiei Jakab, al cărei copil a murit accidentat pe trecere de pietoni, vor monitoriza voluntar traficul auto din apropierea locului unde a avut loc tragedia.

Oamenii afectaţi de tragedia de vineri seară, când fostul prefect de Cluj, Călin Platon, a lovit cu maşina pe o trecere de pietoni o mamă care îşi plimba copilul în cărucior, consideră că un accident similar e posibil să se repete în orice moment.

„Am vorbit cu toţi locatarii din bloc şi am hotărât să ieşim în stradă câte cinci-şase oameni. Vom sta pe ambele părţi ale trecerii de pe strada 1 Decembrie şi vom nota numerele maşinilor care nu opresc“, ameninţă Eugenia Mărginean, una dintre vecinele lui Sandor Jakab, clujeanul care şi-a pierdut copilul de trei luni în urma accidentului produs de fostul prefect Călin Platon.

Femeia susţine că pe stradă au loc frecvent accidente de circulaţie, iar cei mai periculoşi sunt motocicliştii care „merg cu peste 100 la oră“. „Vai de capul acestei familii. Mama e în spital, probabil mutilată fizic şi psihic pe viaţă, cu copilul ucis… Mâine e ziua de naştere a Ioanei (mama copilului ucis – n.r.), iar pe 14 septembrie trebuia să-şi boteze micuţul. E foarte dureros ce s-a întâmplat, nu am cuvinte“, oftează femeia.

Vitezomanii daţi pe mâna Poliţiei

În fapt, în urma consultaţiilor pe care le-au avut, vecinii lui Sandor Jakab au luat decizia de a ieşi în stradă pentru a-i prinde pe vitezomani notându-le numerele de înmatriculare a maşinilor. Cu această bază de date, oamenii spun că vor merge la Poliţie pentru a-i „pârî“ pe cei care nu acordă prioritate de trecere pietonilor.

image

FOTO: De frica vitezomanilor, oamenii fug pe trecere. FOTO: Radu Neag

„Trebuie făcut ceva. M-aş duce şi în Tribunal dacă trebuie. Copilul a fost viaţa acestei familii. A fost născut prematur, iar de la şapte luni a tot stat cu el în spital. A scăpat, iar acum a fost omorât“,spune un alt vecin, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

„Vrem semafor“

Ileana Moldovan, una dintre locatarele din zonă merge frecvent cu câinele la plimbare în Parcul Rozelor. La întoarcere spune că are curajul să traverseze strada doar atunci când nu mai vede nicio maşină. „Trebuie semafor. Aici au fost multe accidente, iar pe unele chiar le-am văzut. Ar trebui tăiat şi acest gard verde care maschează trotuarul în locul unde se intră pe trecere. Nu se vede nimic din cauza lui“, este de părere femeia.

image

FOTO: Limitatoarele amplasate după accident. FOTO: Radu Neag

În noaptea de luni spre marţi, Primăria a amplasat limitatoare de viteză din vopsea pe ambele sensuri de mers, însă locuitorii din zonă cred că acestea nu-şi au rostul. „Nu vedeţi cum circulă? Nimeni nu opreşte aici chiar dacă văd că au apărut marcajele astea. Şi eu sunt mamă şi îmi era frică să traversez, dar după accident mai bine nu trec strada. O cunoaştem pe Ioana. Soţul ei a fost sunat de pe telefonul unei prietene. Sunt şocată“, a declarat Kinga Racz, o tânără care îşi plimba copilul de 5 luni prin apropiere.

Fostul demnitar, după gratii

Fostul prefect Călin Platon a fost arestat luni pentru 29 de zile şi este acuzat de conducerea unui autovehicul având permisul de conducere suspendat, ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă. El riscă între 2 şi 7 ani de închisoare.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite