CLUJ: Cercetări „top secret” în cazul Bac-ului xeroxat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Serviciului Teritorial Cluj al Direcţiei Naţionale Anticorupţie(DNA) îi audiază în aceste zile pe elevii clujeni care şi-au susţinut proba scrisă de limbă română la Grupul Şcolar Agricol „Alexandru Borza“ şi care au fost prinşi că aveau lucrări de examen xerocopiate.

În paralel cu procurorii DNA şi la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Cluj s-a format o echipă care anchetează cazul. Elevii chemaţi la audieri provin de la mai multe licee din municipiu, însă toţi şi-au susţinut proba în unitatea de învăţământ din Gheorgheni. Majoritatea dintre aceştia au urmat cursurile serale ale şcolii pe specializarea de electrotehnişti.

Potrivit unor absolvenţi de Bac care şi-au dat examenul la Grupul Şcolar Agricol „Alexandru Borza“, cele 42 de lucrări identice descoperite de examinatori, ar fi fost realizate chiar de elevii eliminaţi. „Momentan, nu pot fi prezentate alte informaţii pentru a nu fi periclitată ancheta şi a strica ceea ce am făcut până acum. Imediat ce vom finaliza cercetările, rezultatele vor fi făcute publice“, a declarat Anca Hodorogea, inspectorul general şcolar. Nici procurorii DNA nu au dorit să furnizeze detalii despre anchetă.

Gabriel Oşan, unul dintre elevii eliminaţi de la BAC din cauza lucrărilor xerocopiate, a fost audiat zilele trecute de procurori. Tânărul spune că lucrarea sa nu era trasă la xerox. „Nu era xerocopiată. Nu doresc să vă răspund la întrebări şi nici să vă spun ce s-a întâmplat“, a declarat acesta. În continuare, procurorii clujeni fac cercetări în acest caz.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite