CLUJ: Cărţi împărţite gratuit în autobuze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii vor împărţii cărţi gratuite călătorilor RATUC
Tinerii vor împărţii cărţi gratuite călătorilor RATUC

Clujenii care vor circula vineri cu mijloacele de transport în comun vor avea ocazia să primească o carte, gratuit. Iniţiativa aparţine voluntarilor campaniei „Lecturi urbane à la Cluj”, ajunsă la cea de-a şaptea ediţie. Acţiunea se va desfăşura în două etape, între orele 10 şi 12 şi respectiv de la 17 la 19.

„Călătorii vor putea alege beletristică românească şi străină, volume de istorie ori filosofie. Cărţile au fost donate de clujeni prin intermediul punctelor de colectare de la sediile de cartier ale Primăriei Cluj-Napoca şi din librăria Cărtureşti din Iulius Mall”, au anunţat organizatorii.

Campania „Lecturi urbane à la Cluj” a avut până acum ediţii în mijloacele de transport în comun, dar şi în aer liber (la Statuia Memorandiştilor, în Parcul Central şi în Parcul Detunata).

De asemenea, în cadrul proiectului a fost inaugurată o zonă de lectură în Parcul Detunata din cartierul Gheorgheni, realizată în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca. Până în prezent, la acţiunile „Lecturi urbane à la Cluj” au participat peste 200 de voluntari, care le-au împărţit clujenilor peste 500 de volume.

"Cei care doresc să participe la acţiunea "Lecturi Urbane" trebuie doar să aibă disponibile două ore (de la 10 la 12 sau de la 17 la 19) şi să-şi anunţe intenţia prin intermediul site-ului proiectului, www.cluj.orasulciteste.ro. Voluntarii vor beneficia de gratuitate la transportul în comun pe parcursul evenimentului", se precizează într-o comunicare a voluntarilor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite