CLUJ: Băncile, sancţionate pentru nereguli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj au amendat, la Cluj, şase instituţii bancare şi o firmă de leasing pentru nerespectarea regulilor de securitate a muncii.

Potrivit directorului coordonator al ITM Cluj, Emilian Roşca, citat de Mediafax, cele şase bănci şi firma de leasing au fost amendate cu suma de 83.000 de lei. În total, în urma acţiunilor ITM au fost verificate 12 bănci, iar la şase (BCR, Bancpost, Banca Transilvania, Millenium Bank, Volksbank şi Romanian International Bank), au fost descoperite nereguli privind sănătatea şi securitatea în muncă.

"Au fost constatate neconformităţi la şase bănci şi o firmă de leasing privind nerealizarea unor evaluări ale riscurilor, ca urmare a omiterii unor factori de risc specifici anumitor locuri de muncă, neactualizarea sau lipsa planurilor de prevenire şi protecţie, instruirea formală a lucrătorilor şi deficienţe privind completarea fişelor individuale de instruire, lipsa semnalizărilor de securitate sau semnalizări incomplete ale instalaţiilor electrice, lipsa planurilor de evacuare în situaţii de urgenţă, lipsa verificării rezistenţei de dispersie a prizelor de împământare", a precizat Roşca, citat de Mediafax.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite