CLUJ: Aviz din partea E.On Gaz, obligatoriu înainte de reabilitarea blocurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania E.On Gaz a solicitat autorităţilor şi firmelor ca reabilitarea termică a construcţiilor să se facă în baza obţinerii prealabile a unui aviz tehnic din partea companiei, deoarece au fost constatate încălcări ale condiţiilor de amplasare a conductelor de gaze la mai multe imobile reabilitate.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, corespondentului Mediafax, de către E.On Gaz Distribuţie, avizul precizează condiţiile tehnice care trebuie respectate în privinţa amplasării instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale, astfel încât siguranţa consumatorilor să nu fie afectată.

„În urma efectuării verificărilor tehnice periodice ale instalaţiilor de gaze naturale, compania noastră a constatat încălcări ale condiţiilor tehnice specifice de amplasare a conductelor de gaze naturale la mai multe imobile reabilitate din punct de vedere termic. Având în vedere încălcarea normelor tehnice din domeniul gazelor naturale, care au ca scop central prevenirea apariţiei unor evenimente nedorite, compania noastră a solicitat tuturor factorilor implicaţi - autorităţi locale şi firme - ca, începând cu luna septembrie, să realizeze reabilitarea termică a construcţiilor în baza obţinerii prealabile a unui aviz tehnic din partea E.On Gaz Distribuţie", se arată în comunicat.

Reprezentanţii companiei au susţinut că lucrările de reabilitare termică a imobilelor efectuate fără respectarea normelor tehnice "pot afecta integritatea instalaţiilor de gaze naturale".

Conform normelor tehnice pentru proiectarea şi executarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, „instalaţiile de utilizare trebuie să fie amplasate la vedere, în spaţii uscate, ventilate şi cu acces permanent, astfel încât să fie posibilă verificarea acestora de către specialiştii în domeniu".

Reprezentanţii E.On Gaz Distribuţie au avertizat că, în cazul în care reabilitarea termică a construcţiilor este realizată fără aviz din partea companiei şi/sau fără respectarea normelor tehnice din domeniul gazelor naturale, E.On va fi nevoită să aplice măsurile legale, „care prevăd inclusiv sistarea alimentării cu gaze naturale a imobilelor respective".

Avizul tehnic solicitat de E.ON Gaz Distribuţie se va elibera contra cost, la tariful de 67,73 de lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite