CLUJ: Arheologii cer sprijinul voluntarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de căutare a celor 13 partizani despre care se crede că sunt zidiţi în subsolul Palatului Copiilor din Cluj vor fi reluate astăzi. Pentru a scoate cantitatea mare de pământ găsită, ieri, arheologii cer sprijinul voluntarilor şi a firmelor de construcţie specializate.

Arheologii Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din România (CICCR), cei care coordonează acţiunea de căutare a celor 13 partizani, despre care se crede că au fost zidiţi în subsolul Palatului Copiilor din Cluj, au nevoie de ajutor. „Vânătorii de securişti“ fac apel la voluntari, dar şi la firmele de construcţie specializate, să vină la faţa locului cu o găleată şi o lopată pentru a-i ajuta la scoaterea pământului găsit în camera în care se crede că ar fi fost aruncaţi partizanii împuşcaţi.

Ieri, după spargerea zidului gros de 50 de centimetri, arheologii CICCR au descoperit o cameră de formă dreptunghiulară, unde se afla pământ afânat. „Credem că în acea cameră unde am descoperit pământul aşezat pe o înălţime de doi metri este un osoar. Primele indicii ne confirmă această bănuială. Peretele pe care l-am spart este într-adevăr cel care datează de la construcţia clădirii, însă acum căutăm planşeul de închidere a accesului“, a declarat Marius Oprea, coordonatorul CICCR.

Lucrările de căutare sunt reluate în această dimineaţă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite