CLUJ: Angajată BT, suspectă de furt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Băncii Transilvania a reziliat contractul de muncă al unei anagajate a sucursalei din Piaţa Mihai Viteazu. Aceasta e suspectată că ar fi furat 520.000 de lei şi 33.000 de euro din contul mai multor clienţi.

Banca Transilvania a desfăcut contractul de muncă al angajatei sucursalei din Piaţa Mihai Viteazul din Cluj-Napoca, acuzată că ar fi furat bani din conturile clienţilor, şi a acoperit integral prejudiciul provocat de femeie, arată Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Banca Transilvania, reprezentanţii acestei instituţii au fost cei care au descoperit prejudiciul şi au sesizat autorităţile.

"Banca Transilvania a procedat, totodată, la desfacerea contractului de muncă al respectivei persoane. Fosta angajată a Agenţiei Mihai Viteazul (Cluj-Napoca) a Băncii Transilvania Mirela Perţe este cercetată şi arestată preventiv pentru că a intervenit în anumite conturi deschise la unitatea la care îndeplinea funcţia de administrator cont", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, prejudiciul a fost "imediat acoperit integral" de către bancă, astfel încât clienţii au toate economiile intacte.
"În ceea ce priveşte Banca Transilvania, acesta este un caz absolut izolat, pentru soluţionarea căruia oferă autorităţilor întregul suport", se mai arată în comunicatul băncii.

O angajată de la Banca Transilvania, sucursala Piaţa Mihai Viteazul din Cluj-Napoca, a fost arestată după ce ar fi furat din conturile clienţilor 520.000 de lei şi 33.000 de euro, au arătat, surse din cadrul DIICOT Cluj, pentru Mediafax.

Potrivit surselor din cadrul DIICOT Cluj, Elena Mirela Perţe, o angajată de la Banca Transilvania, sucursala Piaţa Mihai Viteazul din Cluj-Napoca, a fost arestată, în 3 septembrie, de Tribunalul Cluj pentru 29 de zile, fiind acuzată că ar fi sustras bani din conturile mai multor clienţi ai băncii.
Cazul a ieşit la iveală doar luni, întrucât în acest dosar sunt cercetate şi alte persoane, astfel că nu s-a dorit periclitarea anchetei.
Potrivit surselor DIICOT Cluj, Perţe este cercetată pentru înşelăciune şi fals informatic.

Conform aceloraşi surse, angajata Băncii Transilvania ar fi transferat banii în mod repetat, începând din 2009, din conturile unor clienţi, în mai multe conturi controlate de ea.

"În calitate de administrator de cont la Banca Transilvania, sucursala Piaţa Mihai Viteazul, prin metoda «suveică» a transferat fără drept, prin intermediul sistemului informatic al Băncii Transilvania, bani din contul unor clienţi în vârstă sau cu puţine cunoştinţe despre procedurile bancare în conturile făcute pe numele a două persoane, conturi pe care şi-a făcut carduri cu care făcea retragerile", au afirmat sursele citate.
Conform acestora, Perţe ar fi obţinut actele de identitate a două persoane în vârstă, a făcut conturi pe baza acestor acte şi carduri cu care a retras ulterior banii.

Elena Mirela Perţe a atacat cu recurs decizia instanţei, iar Curtea de Apel Cluj a judecat, luni, recursul, pe care l-a respins, astfel că aceasta rămâne în arest.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite