CLUJ: Amendat „din oficiu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un student clujean a fost amendat pentru două contravenţii pe care susţine că nu le-a făcut. Luna trecută, studentul se afla în camera de cămin a unui coleg unde îşi pregătea lucrarea de licenţă. În urmă cu câteva zile, el a primit o înştiinţare că a fost amendat pentru „tulburarea liniştii publice“ şi pentru „consum de alcool în spaţii publice“.

Florin Toşa a absolvit în acest an Facultatea de Construcţii din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj (UTC). În seara zilei de 21 iunie se afla în camera unui coleg din căminul II din Campusul Observator, unde lucra la lucrarea de licenţă. El Spune că a plecat acasă cu maşina, în Mănăştur, în jurul orei 00.30. 

Peste câteva săptămâni a primit o amendă în valoare de 300 de lei, semnată de un agent din cadrul Biroului Centru Universitar al Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca. Sancţiunea a fost aplicată pentru „tulburarea liniştii publice“ şi pentru „consum de alcool în spaţii publice“.

„Când am intrat în cămin, după cum e regulamentul, mi-am lăsat buletinul la portar. În jurul orei 00.00, acesta a venit în camera colegului şi mi-a dat actul de identitate spunându-mi că e schimb de tură şi nu vrea ca acesta să se piardă“, îşi începe Florin, povestea.

Tânărul mai arată că din cămin a plecat acasă cu maşina, în jurul orei 00.30. În cămin a muncit la lucrarea de licenţă pe care urma să o predea peste patru zile. „Era un chef în una dintre camerele căminului, însă eu nu am fost acolo. Nici nu am băut pentru că urma să merg cu maşina acasă“, mai spune Florin Toşa.

Amenda i-a venit acasă

Studentul povesteşte că, de curând, i-a venit acasă amenda semnată de poliţistul Călin Sorcoiu, iar ca martor figurează un anume Laszlo Monases. „Nu îmi pot imagina cum a putut să-mi dea amenda când nici măcar nu m-a văzut. Nu am făcut nimic din ce scrie acolo şi, din principiu, am contestat amenda în instanţă, după care voi face plângere pe numele acestui poliţist“, arată Florin. Absolventul e de părere că poliţistul a venit în cămin, a luat toate buletinele care se aflau la portar şi i-a amendat pe cei ale căror date de identificare au fost disponibile.

„Cred că acest Monases este portarul de la cămin. E inadmisibil ce s-a întâmplat pentru că poate mai există şi alţii în situaţia mea. Aşa pot fi amendaţi toţi cei care au datele de identificare disponibile undeva“, mai spune acesta.

IPJ Cluj: „Are dreptul să depună o sesizare“

Gina Pop, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, susţine că tânărul poate depune o sesizare pe adresa inspectoratului. „Poate depune această sesizare, în urma căreia se vor face verificări şi se va discuta cu ambele părţi“, a spus reprezentantul IPJ.  Comisarul Ioan Jurj, şeful BCU din cadrul Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca nu a dorit să comenteze incidentul, el a spus daor că studentul poate formula o contestaţie în instanţă.

Laszlo Monases şi agentul Călin Sorcoiu nu au putut fi contactaţi de reporterii „Adevărul de Seară“ până la închiderea ediţiei.

Martor: „E absurd“

Liviu Bot, tânărul în camera căruia se afla Florin Toşa susţine că e absurdă sancţiunea. „Era cu mine şi lucra la licenţă. Şi eu am fost amendat de poliţişti, însă oarecum eram vinovat. Nu a băut nimic pentru că era cu maşina“, a precizat acesta.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite