CLUJ: A început şcoala şi pentru deţinuţii de la Gherla

0
Publicat:
Ultima actualizare:

88 de elevi vor frecventa cursurile Şcolii de Arte şi Meserii din cadrul Penitenciarului Gherla în anul de studiu 2010-2011.

Festivitatea de deschidere a noului an şcolar a avut loc astăzi înepând cu ora 9.00. Cei 88 de elevi deţinuţi care urmează cursurile Şcolii de Arte şi Meserii şi iau parte la procesul intructiv şcolar „a doua şansă“ vor începe, de azi, să meargă la şcoală.

Elevii sunt instruiţi de 16 cadre didactice, în trei cicluri de învăţământ: primar, gimnazial şi liceal, clasele a IX-a şi a X-a profil tehnologic în domeniul construcţiilor şi instalaţiilor publice.
Absolvenţii unui semestru şcolar beneficiază de o reducere a pedepsei cu 30 de zile. Diplomele sunt eliberate de unitatea şcolară fără a se face referiri la absolvirea cursurilor în penitenciar.

Potrivit informaţiilor prezentate de biroul de presă al Penitenciarului Gherla, în procesul de şcolarizare se folosesc şapte săli de clasă modern utilate, un laborator de informatică, o bibliotecă, un club destinat activităţilor extracurriculare, un teren sportiv, un atelier şcoală şi o sală profesorală.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite