CLUJ: A început dărâmarea zidului de la subsolul Palatului Copiilor. UPDATE: Marius Oprea: "Şansele să găsim ceva au crescut simţitor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peretele aflat la subsolul Palatului Copiilor este spart în aceste momente. Locul a fost investigat, azi dimineaţă, de poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic şi procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Cluj.

Începând cu ora 10.00, subsolul Palatului Copiilor din Cluj, imobilul care a servit ca sediu al Securităţii în perioada comunistă, a fost cercetat de poliţiştii criminalişti, alături de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Cluj.

În urmă cu câteva minute, muncitorii unei firmede construcţii din Cluj, care s-au oferit să lucreze gratis la săparea zidului, au început lucrările. Peretele este tăiat, iar după finalizarea lucrărilor, arheologii vor reveni.

"A fost o crimă premeditată aşa cum au fost multe altele. Cei 13 partizani făceau parte din două grupuri mari de rezistenţă, respectiv grupul Dabija şi Maxim. O galerie care ducea de la o celulă la altă, aflată la subsolul acestui imobil, a fost zidită. Dacă acum găsim acea celulă, e posibil să găsim şi cadavrele celor 13 partizani. S-ar putea afla acolo pentru că nu există o altă evidenţă unde ar putea fi îngropaţi", a declarat arheologul Marius Oprea, coordonatorul Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din România (CICCR).

UPDATE: "După spargerea zidului am găsit un gol. Practic e un dreptunghi care ascunde ceva. Dacă înainte de a începe lucrările şansele de a găsi cadavrele erau de 50%, acum acestea au crescut simţitor. Vom vedea ce ascunde acel dreptunghi", a declarat Marius Oprea în urmă cu câteva minute.

UPDATE 2: În spatele zidului muncitorii au găsit pământ afânat despre care se presupune că a fost adus. În acest moment săpăturile vor fi reluate prin spargerea tavanului pentru a facilita accesul arheologilor în subsol.

Vom reveni cu amănunte.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite