UPDATE CLUJ: 441 de note mai mari la BAC, în urma contestaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma analizării contestaţiilor depuse la Cluj, în număr de 2.354, elevii din judeţ au obţinut 441 de note mai mari la examenul de Bacalaureat. Astfel, promovabilitatea pe judeţ a ajuns la 54,91%.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj au arătat că doar aproximativ 33% dintre contestaţiile depuse au fost şi admise, acest lucru însemnând că notele obţinute după reanalizarea lucrărilor au fost cu cel puţin 50 de sutimi diferite faţă de notele obţinute în urma primei corecturi.

În judeţul Cluj au existat opt elevi ai căror note au crescut cu peste 1,5 puncte după recorectare, în vreme ce doar unui elev i-a fost micşorată nota cu mai mult de 1,5 puncte.

Cele mai multe contestaţii în Cluj au fost depuse la limba şi literatura română, în total 860.

La Liceul Pedagogic, în urma reevaluării lucrărilor, trei elevi au promovat Bacalaureatul după ce iniţial fuseseră declaraţi respinşi.

UPDATE :

La Liceul Tehnic de Construcţii “Anghel Saligny“, un elev a fost declarat admis la examenul de Bacalaureat după ce, înainte de analizarea contestaţiei, fusese declarat respins. Ciprian Deac obţinuse iniţial nota de 6,25 la proba de biologie, iar după reevaluarea lucrării, aceasta i-a fost notată cu 7,10. Diferenţa dintre cele două note i-a ridicat tânărului media generală peste nota 6, astfel că a fost declarat admis, deşi în prima fază îşi picase BAC-ul cu 5,78.

Olimpic pe ţară la teatru, Ioan Cristian Timbuş şi-a picat BAC-ul după ce a obţinut nota 4 la limba şi literatură română. 4 a rămăs şi după ce i-a fost recorectată lucrarea, cu toate că băiatul a fost pregătit intens de mătuşa lui, profesoară de limbă română. “Vrem să vedem lucrarea băiatului pentru că nu ştiu ce s-a întâmplat. A luat 8,5 la geografie, 8,05 la istorie şi 4 la română. Nu înţelegem ce s-a întâmplat”, a spus Ecaterina Luca, mătuşa lui Ioan.

image

Ioan Cristian Timbuş, alături de mătuşa lui, aşteaptă să-şi vadă lucrarea la limba şi literatura română, nemulţumiţi de nota obţinută chiar şi după reevaluare | FOTO : CAIUS RAŢIU

La Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca, fosta profesoarp de română Stanca Maria Constantinescu a verificat cu emoţie nota obţinută de nepot în urma recorectării lucrării. “A luat 8,25 la română. Înainte avea 7,35”, explică Stanca Maria Constantinescu. Nepotul, Alexandru Victor Stoia, a fost admis la Sheffield University, specializarea Informatică, singura condiţie fiind media 9 în BAC. “Are puţin  sub 9 la general. Vom face o cerere şi vom explica situaţia în Anglia. Sper să înţeleagă cei de acolo”, a explicat fosta profesoară de română.

image

Stanca Maria Constantinescu se interesează de nota nepotului ei la limba şi literatura română după recorectare | FOTO : CAIUS RAŢIU

Diferenţe de peste 1,5 puncte între notarea iniţială şi cea de după depunerea contestaţiilor au fost constatate în cazul a opt lucrări, în vreme ce o singură notă a fost scăzută după reevaluare cu peste 1,5 puncte.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite