Semnarea contractului de finanţare pentru fabrica de gunoaie s-a amânat (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean (CJ) semnează azi, la Bucureşti, contractul de finanţare, împreună cu Ministerul Mediului, pentru sistemul de management integrat al deşeurilor, finanţat de către Comisia Europeană, cu 48,46 de milioane de euro.

UPDATE: Contractele pentru cele două proiecte majore de mediu din judeţul Cluj ar fi trebuit semnate astăzi, la ora 13.00, la Bucureşti, de către un reprezentant al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj şi de către ministrul Mediului, Laszlo Borbely. Din motive organizatorice, care au ţinut de modificarea agendei de lucru a ministrului pe ultima sută de metri, semnarea contractului a fost amânată pentru sfârşitul săptămânii. "Este doar o amânare de câteva zile. Contractele se vor semna", a declarat Victor Popa, purtător de cuvânt al CJ Cluj. Tot acesta a precizat că cele două contracte vor fi semnate cel mai probabil la Cluj, în prezenţa ministrului Borbely.

Pe lângă construirea fabricii de deşeuri, proiectul constă şi în construirea staţiilor de transfer şi de sortare, plus închiderea a şase depozite neconforme din judeţ, printre care se numără şi groapa de gunoi de la Pata Rât.

Decizia Comisiei Europene de a aloca suma de peste 48 de milioane de euro a fost luată în 10 iunie.

Tot azi va fi semnat şi proiectul "Reabilitare zone poluate istoric - Depozit deşeuri periculoase Poşta Rât", fosta Uzină Chimică Turda.

Proiectul presupune excavarea şi tratamentul unei suprafeţe de patru hectare de teren poluat chimic, precum şi refacera covorului vegetal şi replantarea terenului remediat al fostei Uzine Chimice.

Valoarea proiectului este de 25,5 milioane de euro.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite