CJ Cluj poate plăti majorările salariale doar pentru câteva luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj afirmă că instituţia are fonduri pentru a asigura salariile majorate ale angajaţilor doar pentru câteva luni, şi nu până la finalul anului, aşteptând o rectificare bugetară.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat, miercuri, că instituţia are bugetate pentru fondul de salarii toate sumele necesare care să permită recuperarea veniturilor.

"Începând cu luna iunie, toţi angajaţii Primăriei au primit un supliment la salariu de opt la sută, fiind vorba de o creştere în medie de 70 de lei pentru angajaţi. Bugetul pe care l-a presupus această suplimentare se ridică la circa 100.000 de lei pe lună. Primăria Cluj-Napoca are bugetate pentru fondul de salarii toate sumele necesare care să permită recuperarea veniturilor pierdute în urma tăierilor. Nu există probleme legate de asigurarea fondurilor pentru majorarea salariilor, iar acest lucru nu presupune tăieri din alte părţi", a spus Buzatu, citat de Mediafax. Primăria Cluj-Napoca are 1.052 de angajaţi.

La nivelul Consiliului Judeţean Cluj, cei 112 angajaţi - funcţionari publici si personal contractual - au primit majorarea de salariu de opt la sută aferentă lunii iunie, sumele nefiind asigurate, însă, în totalitate până la sfârşitul anului. Reprezentanţii CJ Cluj au declarat, miercuri, că fondul de salariu brut corespunzător majorării de opt la sută depăşeşte 30.000 de lei pe lună.

"Sumele majorate pe luna iunie s-au dat, avem bani pe câteva luni, dar nu pe toate lunile până la sfârşitul anului. Restul fondurilor se vor asigura la prima rectificare bugetară, în august sau septembrie", au precizat aceştia.

Primarul celei mai mari comune din judeţul Cluj - Floreşti -, Horaţiu Şulea, a declarat că în bugetul local aprobat la începutul anului pentru fondul de salarii nu a fost cuprinsă majorarea de opt la sută astfel încât se aşteaptă rectificarea bugetară.

"Bani avem, dar este nevoie de o rectificare bugetară pentru că fondul de salarii a fost aprobat prin bugetul local. Aşteptăm rectificarea bugetară în august-septembrie şi vom acorda majorările. În Primăria Floreşti sunt 47 de angajaţi şi circa 70 de asistenţi sociali. Dintre aceşti asistenţi, cei care au contract de muncă vor primi şi ei suplimentarea de opt la sută", a spus Şulea, citat de Mediafax.

Primăria comunei Ploscoş - cea mai mică a judeţului Cluj - nu are bani pentru acoperirea majorării salariilor angajaţilor cu opt la sută. "Nu putem acorda, deocamdată, suplimentarea de salariu cu opt la sută pentru angajaţi, pentru că nu sunt bani. Nu putem acoperi majorarea din buget. Ne-au chemat la Consiliul Judeţean Cluj să vedem cum rezolvăm la Trezorerie. Ne bazăm pe rectificarea bugetară din august", a declarat primarul Aurel Truţă. Primăria Ploscoş are zece angajaţi.

Guvernul a decis, în luna mai, creşterea salariilor în sectorul bugetar cu 8% de la 1 iunie şi cu încă 7,4% de la 1 decembrie, a doua majorare urmând să fie operată însă doar dacă situaţia bugetară o va permite. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite