CFR încă nu e gata de luptă! Şefii lucrează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR a început noul sezon cu un semieşesc la Craiova, iar şefii sunt în alertă şi până la încheierea perioadei de transferuri, muncesc la noi mutări în cadrul lotului. Cristi Bud are toate şansele să plece de la CFR, în timp ce Ibrahima Balde şi alţi doi fotbalişti sunt în vizorul campioanei

Jocul practicat în prima etapă de CFR la Craiova a tras un semnal de alarmă în Gruia. Campioana nu a avut decât trei şuturi spre poarta oltenilor, dar niciunul nu a prins buturile lui Silviu Lung. Antrenorul Andrea Mandorlini a pus vina pe seama unui cantonament prea dur şi a celor 120 de minute jucate de echipa sa în Supercupa cu Unirea Urziceni. Preşedintele Iuliu Mureşan a găsit aceeaşi explicaţie, dar a părut extrem de optimist în ceea ce priveşte ieşirea din criză. La fel ca în fiecare an, acesta a spus că adevărata faţă a echipei se va vedea după mai multe meciuri oficiale în picioare.

Bud, pe picior de plecare


Cristian Bud a venit la CFR doar în returul ediţiei precedente de campionat, dar s-a impus rapid ca şi titular în echipa lui Mandorlini. A marcat mai mult decât au făcut-o vedetele Yssouf Kone şi Traore împreună, a devenit unul dintre favoriţii publicului, dar lucrurile s-au schimbat radical în acest an. Cum Kone nu vrea să părăsească în niciun fel Clujul, iar Mandorlini este decis să mizeze pe el, Bud va fi lăsat să plece în Belgia, la Gent, de unde are o ofertă concretă.

Mai mult, Paszkany vrea să-l aducă în Gruia pe Ibrahima Balde, un atacant de la Atetico Madrid B, dar surse apropiate de gruparea clujeană spun că negociază cu mai mulţi jucători, iar la CFR ar putea ajunge cel puţin doi fotbalişti noi până la încheierea perioadei de transferuri.

Criză în atac

Dacă în compartimentele defensiv şi median CFR se prezintă bine, cea mai mare problemă apare la nivelul atacanţilor, care nu dau satisfacţia aşteptată. Deşi în meciurile amicale a impresionat, Traore nu pare să mai aibă motivaţia din sezonul trecut, după ce echipele din Occident au roit în jurul său, în timp ce Kone este departe de forma care l-a consacrat. Saşa Bjelanovici a fost adus pentru a acoperi postul de atacant de careu, care marchează pe bandă rulantă, dar încă nu a avut posibilitatea de a-şi demonstra calităţile.

CFR caută de mai mulţi ani vârful de careu care să înscrie minim 15 goluri pe sezon, dar Paszkany încă nu a avut această satisfacţie, deşi a afirmat în mai multe rânduri că eficacitatea atacanţilor este una dintre problemele echipei pe care o finanţează. Mandorlini ar opta pentru fotbaliştii italieni, dar aceştia sunt foarte greu de convins să aleagă Liga I, motiv pentru care piaţa portugheză rămâne una dintre ţintele „vişiniilor“.

„Până la încheierea perioadei de transferuri, s-ar putea să mai aducem unul sau doi jucători“
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite