CFR câştigă la Braşov, dar meciul este suspectat de blat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Yssouf Kone a câştigat net duelul cu Cristian Oros
Yssouf Kone a câştigat net duelul cu Cristian Oros

La finalul partidei câştigate de CFR sub Tâmpa, conducătorii Stelei şi ai lui Dinamo au lansat un atac la adresa clujenilor.Iuliu Mureşan nici nu vrea să audă de acuzele rivalelor la titlu şi spune că echipa sa a câştigat meritat partida

CFR Cluj a câştigat, aseară, cu 1-0, meciul jucat pe terenul formaţiei FC Braşov, prin golul marcat de Bud în minutul 18. Rivalele la titlu ale echipei clujene, Steaua şi Dinamo, suspectează că braşovenii au cedat prea uşor. Valeriu Argăseală s-a declarat surpins că echipa gazdă nu a contat pe cinci dintre titularii obişnuiţi ai echipei.

„Nu ştiu dacă ăsta este Braşovul! Dacă ştiam, mai bine nu mă duceam la meci. Au fost cinci titulari care jucau meci de meci şi care nu au fost cu CFR“. „Ceva nu e în regulă! Probabil că îi protejează pe acei jucători pentru meciul cu Steaua!“, a spus şi acţionarul dinamovist Vasile Turcu.

Nici Cornel Dinu nu s-a lăsat mai prejos

Şi directorul tehnic al lui Dinamo, Cornel Dinu, a amendat prestaţia slabă a echipei de sub Tâmpa: „Braşovul mi-a dat impresia la meciul cu CFR că asist la un meci de antrenament seniori cu juniori“. Preşedintele clubului FC Braşov, Dinu Gheorghe, a explicat de ce au lipsit cei cinci: „Ca să glumesc, spun că i-am menajat pe cei cinci pentru meciul cu Steaua. Acum serios, ei chiar au fost accidentaţi şi cel mult doi dintre ei vor putea să joace în Ghencea“, a spus acesta.

Preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, spune că echipa sa a câştigat meritat: „Am venit să câştigăm şi am câştigat meritat! Suntem pe locul unu şi ne-am impus după un meci foarte greu. Nu se poate contesta această victorie“. Braşovenii au motive să-şi dorească ca CFR-ul să ia titlul. Dacă se califică împreună cu clujenii în finala Cupei României, iar CFR câştigă campionatul, echipa de sub Tâmpa are asigurat un loc în Liga Europa.

Mandorlini a schimbat sistemul în timpul meciului

Principalul merit pentru victoria de sub Tâmpa îi revine lui Andrea Mandorlini, tehnician care şi-a luat tare adversarul încă de la început. Spre surprinderea tuturor, italianul a început meciul cu trei fundaşi centrali. Piccolo, Cadu şi Alcantara au fost ajutaţi pe benzi pe Edimar şi Tony, jucători care pe faza de atac se transformau în extreme.

Sistemul 5-3-2 pe faza de apărare devenea cu uşurinţă un 3-5-2 atunci când CFR-ul ataca, iar aportul ofensiv al fundaşilor de bandă a contribuit mult la dezvoltarea jocului. Yssouf Kone a prins o zi excelentă, fiind principalul protagonist al acţiunilor de atac ale echipei sale. Are cel mai mare merit la golul lui Bud, iar în final a ratat o ocazie imensă, singur cu portarul Coman. În urma rezultatului, CFR rămâne pe prima poziţie, cu 46 de puncte, la două lungimi de FC Vaslui şi trei de Steaua.

 „CFR a fost echipa mai bună şi a câștigat meritat duelul de la Braşov“
Andrea Mandorlini, antrenor CFR Cluj


Stoichiţă, talismanul CFR-ului

Extrem de fericit la finalul partidei după care echipa sa şi-a adjudecat cele trei puncte, preşedintele CFR-ului a fost extrem de relaxat. Acesta a comentat pe un ton degajat prezenţa la meci a tehnicianului Stelei, Mihai Stoichiţă: „Am văzut că a fost Stoichiţă la meciul nostru şi m-am bucurat pentru că noi câştigăm mereu când vine. Este talismanul nostru. Am obţinut o victorie importantă“, a spus acesta.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite