CFR Cluj riscă să nu vândă pe nimeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lacina Traore este singurul „ceferist” dorit în Occident
Lacina Traore este singurul „ceferist” dorit în Occident

După două săptămâni de la încheierea campionatului, pe adresa clubului din Gruia nu a sosit decât o ofertă, foarte mică, portivit preşedintelui Iuliu Mureşan

Patronul Arpad Paszkany şi-a fixat o nouă politică pentru această perioadă de mercato. Doreşte să valorifice din plin cota jucătorilor, iar sumele provenite din vânzarea acestora să-i acopere găurile mari din buget, provocate de investiţile din ultimii ani. Acesta i-a trasat ca principală sarcină preşedintelui Iuliu Mureşan, ca prin intermediul impresarilor să le găsească echipe jucătorilor mai bine cotaţi. Kone, Didi, Culio şi Traore, sunt principalele nume vizate pentru un transfer, dar deocamdată ofertele întârzie să apară.

Arpad Paszkany a recunoscut public în urmă cu aproape două săptămâni faptul că jucătorii nu au oferte, iar de atunci situaţia a rămas neschimbată. Ivorianul Lacina Traore, care a avut o ascensiune fulminantă în ultimul an, are cele mai mari şanse de semna un contract în Occident, deşi suma oferită pentru el este mult prea mică în comparaţie cu pretenţiile clubului.

Preşedintele Iuliu Mureşan a explicat motivul pentru care atacantul nu va fi lăsat să plece la Napoli, singura echipă interesată de el, pentru doar două milioane de euro: „Traore este un jucător foarte tânăr şi valoros. Nu putem să-l lăsăm să plece aşa, pe sume mici. El are singura ofertă concretă dintre jucătorii noştri, dar deocamdată nu vă pot dezvălui echipa care-l doreşte. Nu ştiu dacă vom continua negocierile, pentru că suma oferită este mult prea mică. Îl vom ceda numai dacă oferta este convenabilă şi pentru club”, a declarat acesta.

Didi spre Leixoes, Mara spre Steaua, dar sub formă de împrumut


Doi dintre jucătorii CFR-ului se află foarte aproape de a-şi găsi angajamente la alte cluburi, dar numai sub formă de împrumut. Bogdan Mara, primul fotbalist pus pe liber de conducerea „vişiniilor”, este la un pas de a semna un împrumut la Steaua, în condiţiile în care a anunţat că este dispus să renunţe la bani, iar Gigi Becali şi Mihai Stochiţă l-ar dori în curtea Stelei. Didi, criticat de patron, şi-ar dori să revină în Portugalia, Leixoes, una dintre codaşele campionatului fiind dispusă să plătească 200.000 de euro pentru împrumutul brazilianului.

Culio, care a declarat în mai multe rânduri că i-ar plăcea să joace pentru un club puternic în Europa, va rămâne, foarte probabil la Cluj, argentinianul neavând nicio ofertă de transfer. Everton şi Saint-Etienne au tatonat CFR-ul pentru a-l transfera pe Yssouf Kone, dar în cele din urmă negocierile au intrat în impas din cauza sumelor de bani cerute de clujeni, care se ridicau la aproximativ 3 milioane de euro, potrivit unor informaţii apropiate jucătorului.

 „Nu putem să-l lăsăm pe Traore să plece pe bani puţini, pentru că e un jucător valoros”
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite