CFR Cluj a scăpat de Robben

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bayern München, adversara ardelenilor din Liga Campionilor, va aborda meciurile din grupe fără internaţionalul olandez, accidentat. Cazul „Arjen Robben“ a răcit considerabil relaţiile dintre clubul bavarez şi Federaţia de Fotbal a Olandei.

Veştile despre finalista ultimei ediţii a Ligii Campionilor sunt dătătoare de speranţe pentru campioana României, CFR Cluj. Nemţii de la Bayern tocmai au suferit o înfrângere umilitoare în Bundesliga, 0-2 cu nou-promovata Kaiserslautern, şi, mult mai important, au aflat că nu se vor putea baza curând pe serviciile lui Arjen Robben.

La 11.000 de euro pe zi!

„Recuperarea decurge mai lent decât ne aşteptam, iar jucătorul ar putea pierde întreg turul de campionat", a anunţat ieri directorul sportiv al bavarezilor. Cum „dubla" cu CFR Cluj din grupa E a Ligii Campionilor este programată la 19 octombrie şi la 3 noiembrie, este clar că Robben nu va putea fi folosit nici pe „Allianz Arena", nici în Gruia.

Problemele medicale ale lui Robben nu sunt recente, accidentarea sa datând de la meciul amical pe care Olanda l-a jucat cu Ungaria înainte de Mondialul sud-african. Cu toate acestea, mijlocaşul a fost recuperat „miraculos" de stafful „portocalelor", Robben aducându-şi contribuţia la parcursul Olandei până în finală.

Revenit la echipa de club, fotbalistul a constatat însă că nu este complet refăcut, lucru care i-a scos din sărite pe oficialii lui Bayern. „Cinstit ar fi ca federaţia olandeză să plătească", a solicitat Karl-Heinz Rummenigge.

De altfel, costurile pe care clubul din München le are cu Robben sunt imense: conform unei clauze din contract, pe întreaga perioadă a unei accidentări, olandezul trebuie să primească nu mai puţin de 11.000 de euro pe zi.

Roma, start ratat în Serie A. FC Basel, pe locul doi în Elveţia

Nici AS Roma, cealaltă mare favorită la calificare din grupa CFR-ului, nu o duce mai bine. Italienii au făcut un prim pas fals în campionat, remizând (0-0) în etapa inaugurală din Serie A împotriva lui Cesena, o echipă nou-promovată. „Trebuie să uităm cât mai repede acest meci", a spus Francesco Totti, vedeta „giallorossilor".

În schimb, FC Basel, elveţienii care vor veni la Cluj-Napoca la 15 septembrie în prima etapă a Ligii, a urcat pe locul doi în campionat după 4-1 cu Xamax, golgheterul Frei reuşind o „triplă".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite