CFR, la trei paşi de al doilea titlu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele cinci etape rămase, CFR Cluj îşi poate permite să piardă două meciuri, campionatul ajungând la Cluj şi în aceste condiţii.CFR are avantajul meciurilor directe cu toate contracandidatele la titlu, iar o eventuală egalitate la final ar aduce titlul în Gruia

Teoretic, CFR mai poate să piardă puncte doar în meciul de peste două etape, cu FC Vaslui. În celelalte patru partide, formaţia din Gruia va avea parte doar de adversari care se luptă pentru evitarea retrogradării, în timp ce Timişoara va juca în deplasare cu Dinamo, Steaua va întâlni Vasluiul în Moldova, iar Urziceniul va juca la Bistriţa, unde se câştigă extrem de greu.

În aceste condiţii, trupa lui Mandorlini poate să desfacă şampania, deoarece al doilea titlu din istoria clubului nu are cum să evite Gruia în acest an. Rezultatul de aseară, remiza între Steaua şi Timişoara, scor 3-3, a declanşat bucuria la Cluj, avansul „vişiniilor“ în fruntea clasamentului fiind de şase puncte în acest moment.

La egalitate de puncte, CFR e campioană

CFR Cluj se află în postura echipei care nu trebuie să-şi facă probleme pentru pierderea titlului, în condiţiile în care la finalul campionatului, va fi la egalitate de puncte cu o altă clasată. Dintre urmăritoare, doar Urziceni, Steaua şi Timişoara mai păstrează şanse reale la primul loc, în timp ce Vasluiul se mai poate gândi doar la o clasare pe poziţia secundă. Dintre echipele de pe locurile doi, trei şi patru, niciuna nu a reuşit să-şi asigure avantaj în meciurile directe, astfel încât CFR va fi campioană chiar dacă va pierde de două ori, iar adversarele vor câştiga tot.

Urziceniul s-a înclinat în ambele meciuri din acest sezon, scor 0-2 la Cluj şi 0-1 în Ialomiţa. Steaua a obţinut două remize, 2-2 în Ghencea şi 1-1 în Gruia, dar este dezavantajată de numărul mai mare de goluri înscris de CFR în deplasare, la fel ca şiTimişoara, care nu a marcat în remiza de la Cluj, în timp ce echipa lui Mandorlini a reuşit un 1-1 pe „Dan Păltinişanu“.

Cel mai lejer program

Etapa următoare, CFR se va deplasa la Ploieşti, pentru a întâlni Astra, o echipă aflată pe locul 13, în zona „fierbinte“ a clasamentului. Apoi, etapa a 31-a programează întâlnirea de pe teren propriu cu FC Vaslui, teoretic cel mai greu meci din cele rămase.

Pe urmă, clujenii să se deplaseze în Bănie pentru meciul cu Universitatea Craiova, o echipă care nu mai sperie pe nimeni, aseară încasând patru goluri de la campioana Unirea Urziceni, chiar la Severin, unde-şi dispută meciurile de pe teren propriu. În ultimele două runde, clujenii se vor „antrena“ pentru Champions League cu Inter Curtea de Argeş, aflat pe primul loc neretrogradabil şi cu Ceahlăul, care foarte probabil anul viitor va evolua la matineu.

„Din păcate, încă mai putem pierde titlul, de aceea trebuie să ne concentrăm la maxim“
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite