Cluj: Medicii de la CDT nu şi-au primit salariile de trei luni! (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Medicii de la CDT nu şi-au primit salariile de trei luni! (GALERIE FOTO)
Cluj: Medicii de la CDT nu şi-au primit salariile de trei luni! (GALERIE FOTO)

Medicii şi asistentele de la Centrul de Diagnostic şi Tratament (CDT) Cluj-Napoca au întrerupt astăzi activitatea, timp de două ore, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile cuvenite încă din luna mai. Ei promit că vor protesta zilnic, până ce-şi vor primii banii.

Citeşte şi


Circa 30 de persoane, medici şi asistente, au întrerupt activitatea între orele 8.00 şi 10.00 şi au ieşit în faţa instituţiei, într-o grevă spontană, în semn de protest faţă de faptul că nu au primit salariile pe luna iunie şi nici restanţa de 22% din salariul pe luna mai. Ei se află la al treilea asemenea protest.

Vezi o galerie foto de la primele proteste ale medicilor


Dr. Rozinoleta Mocanu, medic în cadrul CDT, a declarat pentru Mediafax că protestele vor continua în fiecare zi, timp de două ore, până la rezolvarea situaţiei.

„Nu am primit restanţa de 22% din salariul de pe luna mai şi nici salariul pe luna iunie, pe care trebuia să îl primim în 15 iulie. La toate demersurile noastre la autorităţi, la Prefectură, la DSP, nu am primit niciun răspuns. Este o atitudine superficială a autorităţilor privind situaţia de la CDT, de parcă noi nici nu am exista”, a spus Mocanu.

Potrivit acesteia, angajaţii Centrului de Diagnostic şi Tratament au solicitat sindicatului Sanitas Cluj să înceapă demersurile legale pentru declanşarea unei greve generale.

Serie de proteste

Angajaţii Centrului de Diagnostic şi Tratament (CDT) din Cluj-Napoca au declanşat şi în 2 iulie o grevă spontană, protestând faţă de faptul că nu primiseră salariile pe luna mai nici după două săptămâni de la data când acestea ar fi trebuit încasate, o parte din pacienţi fiind evacuaţi, atunci, din centru.

Atunci, când protestatarii i-au cerut explicaţii directorului Centrului, Radu Vidican, acesta a făcut un gest obscen şi a refuzat să stea de vorbă cu ei, spunând că responsabilitatea în această situaţie aparţine Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

În ziua următoare, prefectul judeţului Cluj, Florin Stamatian, a anunţat că angajaţii CDT Cluj-Napoca vor primi 75-80% din salariile pe luna mai, iar instituţia va fi reorganizată prin preluarea cabinetelor medicale de către medici.

Ulterior, angajaţii CDT au primit 78% din salariile pe luna mai, iar Radu Vidican a demisionat din funcţia de director al unităţii medicale, postul fiind deocamdată vacant.

În 16 iulie, angajaţii CDT Cluj-Napoca au declanşat un nou protest spontan, nemulţumiţi că nu şi-au primit restul de 22% din salariul pe mai şi nici banii pe iunie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite