CAMPANIE. Femeile de afaceri din Cluj donează cărţi pentru bolnavii din spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clujenii pot dona cărţi pentru bolnavii din spitale (foto: adevarul)
Clujenii pot dona cărţi pentru bolnavii din spitale (foto: adevarul)

Asociaţia Femeilor de Afaceri din Cluj a iniţiat un proiect numit "Mini-biblioteci pentru sănătate" prin care donează spitalelor clujene cărţi, reviste şi albume de artă pentru pacienţii internaţi şi aparţinători. Îi cheamă şi pe clujeni să facă la fel.

Primele spitale unde vor ajunge aceste mini-biblioteci sunt Clinicile de Pediatrie, Institutul Oncologic "Prof. Dr. Ion Chiricuţă",  Institutul Inimii "Nicoale Stăncioiu", Spitalul Clinic Muncipal Cluj-Napoca.

"Conducerile spitalelor au fost foarte entuziasmate de această idee şi ne-au promis tot sprijinul lor. Nu vor fi biblioteci clasice, cu gestiune, şi nu ne temem că vom avea cărţi dispărute. Din contră, ne bucurăm dacă cineva decide să termine acasă cartea începută în spital. Asta înseamnă că s-a făcut bine mai repede, iar noi vom înlocui periodic cărţile lipsă", a declarat Mihaela Rus, preşedinta Asociaţiei Femeilor de Afaceri din Cluj (AFA) Cluj.

Clujenii care doresc să se implice în acest proiect pot oferi cărţi asociaţiei printr-un e-mail trimis pe adresa office@afacj.ro şi îi invită pe clujeni să doneze cărţi un conţinut pozitiv, optimist, iar dacă sunt pentru copii să aibă imagini atrăgătoare şi vesele, astfel încât să abată gândurile negre şi îngrijorarea pacienţilor şi să vină în sprijinul tratamentului dat de medici.

Volumele vor fi donate de doamnele din asociaţie, care, în acelaşi timp, coordonează încă o altă campanie de colectare de cărţi şi reviste de la cetăţenii Clujului, edituri şi de la firmele de distribuţie presă.

Cine e AFA

AFA Cluj a fost înfiinţată în 2004 şi numără în prezent 72 de femei antreprenori, sau care au  funcţii de conducere în diferite societăţi, sau activează ca medici, profesori, psihologi, jurişti şi în alte profesii liberale. Organizaţia se implică activ în bunăstarea comunităţii clujene prin implementarea de proiecte sociale, educaţionale şi culturale. AFA Cluj este membră a Coaliţiei Asociaţiei Femeilor de Afaceri (CAFA) din România şi partener strategic al Center for International Private Enterprise, Centrul de Afaceri Transilvania, Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor Cluj şi AIDDA Toscana. AFA Cluj este o asociaţie neguvernamentală, apolitică şi non-profit.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite