Buzăul va deveni „regele berii în România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ursus Buzău
Ursus Buzău

Ursus Breweries a anunţat recent că închide secţia de producţie de la Cluj şi că va realoca toate capacităţile de producţie celorlalte trei fabrici din portofoliu. Primarul municipiului spune chiar că în urma restrângerii de activitate de la Cluj, secţia din Buzău va fi cea căreia îi va reveni cel mai important rol în cadrul grupului Ursus Breweries România. 

Conducerea South African Breweries, unul dintre cei mai mari producători de bere din lume, proprietarul Ursus Breweries, a făcut publică, săptământa trecută, decizia de regândire a prezenţei sale pe piaţa românească. Mai precis, a decis închiderea secţiei din Cluj.

Reorganizarea companiei fost luată în contextul condiţiilor economice dificile și a scăderii continue a consumului de pe piața berii din România. “Consumul s-a redus ca urmare a scăderii puterii de cumpărare, pe fondul situației economice dificile. În perioada aprilie – septembrie 2010 volumele Ursus Breweries s-au diminuat cu 11% față de aceeași perioadă a anului precedent, mai puțin totuși decât piața, care a înregistrat o scădere mai accentuată”, se arată într-un comunicat al companiei.

Dacă pentru angajaţii fabricii din Cluj, decizia Ursus Breweries are consecinţe negative, pentru cei de la Buzău poate însemna o confirmare a stabilităţii locului de muncă.

“Şi pe mine m-au informat despre decizia dânşilor de a transforma fabrica din Cluj într-un punct mai mult pentru turişti însă mi-au spus că toate dotările de acolo vor fi mutate la Buzău”, ne-a declarat primarul municipiului, Constantin Boşcodeală.

Autorităţile locale spun că  fabrica Ursus de la Buzău are perspective pozitive şi au cel puţin două argumente în susţinerea acestei idei.

În primul rând, fabrica din Buzău tocmai a beneficiat de o investiţie uriaşă în modernizare, de 42 de milioane de euro, devenind una dintre cele mai mari fabrici de profil din România. Ultimele investiţii făcute la Buzău au vizat extinderea şi modernizarea facilităţilor de producţie şi instalarea de echipamente pentru producerea de noi sortimente de bere, precum Redd’s şi Ursus fără alcool.

Un alt argument solid este prezenţa în acelaşi oraş, la o distanţă de numai cinci kilometri, a unicului furnizor de malţ, Soufflet România. Este cel mai mare producător de materie primă pentru berării, din Europa de Est, fabrica de la Buzău, singura din ţară, fiind realizată cu o investiţie de 65 de milioane  de euro.
Fabrica de bere de la Buzău a intrat în funcţiune în anul 1978, cu o capacitate de producţie de 500.000 hectolitri pe an. În anul 1991, compania a devenit societate pe acţiuni şi şi-a schimbat numele în S.C. Vulturul S.A. Buzău.

În 1996, fabrica de bere de la Buzău a fost achiziţionată de către grupul South African Breweries, fiind marcată intrarea SAB Miller în România. În 2005, Ursus Breweries a început două proiecte de investiţii, cu o valoare totală de 50 de milioane de Euro, pentru extinderea şi dezvoltarea fabricii. La finalul proiectului, fabrica din Buzău şi-a mărit capacitatea de producţie săptămânală cu 150 %. 


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite