Bursele private, o mână de ajutor pentru studenţii buni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii aflaţi în dificultate pot apela la ajutorul unor firme private.
Studenţii aflaţi în dificultate pot apela la ajutorul unor firme private.

Marile companii acordă în fiecare an burse private studenţilor din Cluj. Tinerii au şanse să se şi angajeze la firmele care i-au ajutat.

Ursus acordă în fiecare an câte 10 burse. Compania a cerut universităţilor numele studenţilor cu media 10 şi contul lor în bancă pentru a le vira banii - 400 de lei pe lună. „Cu tineri ca bursierii URSUS proaspat aleşi, suntem încrezători că atât comunitatea clujeană, cât şi societatea românească, în general, vor fi pe mâini bune în viitor", a declarat Diana Klusch, Director Corporate Affairs Ursus Breweries.

Concernul Tenaris Silcotub a acordat 42 de burse unviersităţilor din România. O bună parte din aceste burse s-au dus la studenţii de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Bursele „Roberto Rocca" acordate de concernul Tenaris Silcotub se dau studenţilor de la inginerie mecanică, ştiinţa şi ingineria materialelor (metalurgie), inginerie electrică, inginerie chimică, automatizări industriale şi ingineria petrolului şi gazelor.

Compania Nokia a oferit 30 de burse studenţilor Universităţii Babeş-Bolyai cu o valoare medie de 700 de lei pe lună pentru fiecare student. Alte companii care au contribuit cu burse sau  chiar au angajat tineri absolvenţi de unversitate clujeni sunt : Genpact, BRD, Excon, Softvision şi Emerson. 

Student din India a cerut ajutorul lui Arafat

Sorina Tecar, directorul economic al Universităţii de Medicină Iuliu Haţieganu, a menţionat cazul lui Dheeraj Sigh Man Has,  un student venit din India să studieze medicina. Părinţii l-au ajutat să facă primii cinci ani de studii, dar situaţia lor materială s-a înrăutăţit în ultimul an şi n-au mai putut  să-i plătească cei 3.400 de euro necesari pentru taxa de şcolarizare. Tânărul indian l-a sunat pe medicul Raed Arafat şi i-a spus despre situaţia disperată în care se află. Impresionat de voinţa de a-şi finaliza studiile a tânărului, medicul a vorbit cu reprezentanţii E.ON Gaz şi compania şi-a arătat disponibilitatea de a-i plăti suma de care avea nevoie pentru finalizarea studiilor.

Elena Fazniuc, studentă în anul IV la Farmacie, a solicitat sprijinul unei  farmacii din Botoşani. „I-am dat Elenei banii cu rugămintea ca după finalizarea studiilor să vină să lucreze la o farmacie dintr-un sat de lângă Botoşani", ne-a spus managerul farmaciei care a sprijinit-o pe Elena cu un total de 6.600 de lei.

Ionuţ Veştemian este şi el unul din studenţii care au avut şansa să fie sprijiniţi de un manager cu suflet mare. „Mama a vorbit cu o cunoştinţă de a ei care conduce un lanţ de farmacii şi spre surprinderea mea a acceptat să-mi plătească taxa de şcolarizare. Am fost profund impresionat", ne-a declarat Ionuţ.  Sponsorul lui Ionuţ, care nu a dorit să-şi facă public numele, s-a rezumat să arate: „Pentru cifra noastră de afaceri nu e mult să dăm 8.000 de lei".

Un patron îşi ajută prietenul să termine studiile

Nafal Jalal este un student  care are un  prieten patron. Prietenul lui Jalal conduce firma City Moon din Cluj. „I-am spus să mă ajute cu 5000 de lei pentru taxa de şcolarizare şi a fost dispus să mă ajute pentru că e un bun prieten de-al meu.  E un gest frumos din partea lui şi poate că niciodată nu îi voi putea mulţumi îndeajuns pentru ce a făcut pentru mine când mi-a fost mai greu", ne-a spus Jalal.

Alexandru Micu, managerul companiei Medica M 3, a plătit de asemenea taxa de şcolarizare a mai multor studenţi clujeni, fără a le pune condiţia de returnare în timp a banilor. Studenţii care au beneficiat de aceste burse spun că sumele acordate au fost întotdeauna mai mari de 2000 de lei.  

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite