Bulgarul Hristo Nikolov a semnat cu U-Mobitelco Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BC Mureş a învins-o pe U Mobitelco Cluj (foto: adevarul)
BC Mureş a învins-o pe U Mobitelco Cluj (foto: adevarul)

Baschetbalistul bulgar Hristo Nikolov este noul transfer al echipei masculine U-Mobitelco Cluj, jucătorul aflându-se la a doua experienţă în România, după cea de la Steaua Bucureşti, de acum doi ani.

Nikolov are 27 de ani, 2.00 metri înălţime, joacă pe postul de extremă şi vine de la campioana Ungariei şi finalista FIBA Eurochallenge, Szolnok. În urmă cu două sezoane, Hristo Nikolov a evoluat la Steaua Bucureşti, unde l-a avut antrenor tot pe Niksa Bavcevici, potrivit Mediafax.

"Din păcate, suntem în situaţia în care a trebuit să găsim soluţii după accidentările lui Steve Ross şi Tyler Morris. Cred că Derek Wright şi Hristo Nikolov vor fi soluţii foarte bune pentru echipă. Se pare că, până la urmă, lururile bune li de întâmplă celor care ştiu să aştepte, Aducerea celor opt jucători straini, dintre care doi sunt acum accidentaţi, se încadrează în bugetul echipei pentru acest an. Suntem onoraţi să îl avem pe Hristo Nikolov în echipa noastră", a declarat preşedintele executiv Mircea Cristescu.

Nikolov s-a declarat bucuros de o nouă colaborare cu Bavcevici: "Mă simt foarte bine aici, mă bucur că voi lucra din nou cu domnul Bavcevici şi că am ocazia să joc la o echipă precum cea din Cluj, cu o mare tradiţie în România". Baschetbalistul bulgar s-a alăturat deja lotului clujean, care se află în această săptămână în cantonament la Miercurea Ciuc. Nikolov a debutat în 2002 la CSKA Sofia, unde a jucat pana în 2008, de unde s-a transferat la Lukoil Akademik Sofia, pentru două sezoane, evoluând şi şase meciuri în FIBA EuroCup.

În 2010 s-a transferat la Steaua Bucuresti, cu care a jucat şi în FIBA Eurochallenge, iar sezonul trecut s-a aflat la Szolnok. Nikolov este dublu campion al Bulgariei şi campion al Ungariei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite