Cluj: Inculpaţii în cazul "Buldozerul" rămân în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Inculpaţii în cazul "Buldozerul" rămân în arest
Cluj: Inculpaţii în cazul "Buldozerul" rămân în arest

Cei nouă inculpaţi în dosarul Excavatorul le-au cerut astăzi magistraţilor clujeni să fie judecaţi în stare de libertate. Solicitarea a fost respinsă.

Pledoariile avocaţilor au fost, pe alocuri, lacrimogene, aceştia încercând să scoată în evidenţă nevinovăţia maramureşenilor, dar şi cum i-a afectat măsura arestării. Cei nouă inculpaţi au fost ridicaţi de acasă, în 16 iulie, de mascaţi. În acest sens, unul dintre avocaţi, Octavian Cioltea, a depus la dosar adeverinţe medicale prin care se atestă că unul dintre clienţii a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ioan Timiş, Toader Şteţco, Timiş Dumitru, Toader Timiş, Vasile Rac, Vasile Tomoioagă, Laurian Danci, Pap Zoltan şi Vasile Şteţco au declarat, în faţa instanţei, că sunt nevinovaţi. Mai mult, unul dintre inculpaţi, Vasile Tomoioagă, din curtea căruia s-a ridicat un utilaj ce se presupunea că este furat, a declarat că el ştia faptul că acesta, la fel ca altele, proveneau de la firme de leasing din Occident. „Ştiu că utilajele erau luate de la firme de leasing din străinătate, în mod legal”, a declarat acesta.

Tomoioagă este, de altfel, fiul unui fost consilier local din Şieu, iar potrivit procurorilor, deţinea un TIR pe care îl folosea şi la transportul utilajelor furate din străinătate în ţară.

În ceea ce îl priveşte pe Vasile Rac, fost şef al Poliţiei Rutiere din Vişeu de Sus timp de 30 de ani, acesta a declarat că a fost transformat din denunţător în inculpat. „Eu personal l-am sfătuit pe Gheorghe Tomşa să meargă la Poliţie, când am aflat de anchetă”, a declarat acesta.

Mai multe în ediţia de mâine a ziarului Adevărul.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite