Cluj: Buget diminuat de criză pe primul semestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Buget diminuat de criză pe primul semestru
Cluj: Buget diminuat de criză pe primul semestru

Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Cluj a publicat realizările pe primul semestru al  anului

Criza economică a făcut ca bugetul de stat să scadă cu un sfert în primul semestru al acestui an, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Dacă anul trecut bugetul realizat era de peste un miliard de lei, în acest an s-au realizat mai puţin de 800 milioane lei. Din analiza datelor prezentate de DGFP se poate constata şi o scădere a veniturilor cu 12% faţă de anul trecut, de la 1,8 milioane la 1,6 milioane lei.


Specialiştii DGFP consideră că scăderea încasărilor a fost determinată de criza economică mondială care a generat, printre altele, suspendarea voluntară a activităţii pentru un număr de 5250 de societăţi comerciale în acest an. Pe de altă parte, volumul mare de investiţii la nivelul judeţului a făcut să crească şi nivelul rambursărilor de TVA, la peste 200 de milioane lei.


Centralizarea şi verificarea situaţiilor financiare au arătat că din punctul de vedere al veniturilor şi cheltuielilor pe primul semestru al anului în curs, toate bugetele prezintă deficit, mai puţin bugetul local, unde s-a înregistrat un excedent de 100 milioane lei. Astfel la bugetul de stat, deficitul este de aproape 350 milioane lei, bugetul asigurărilor sociale de stat aproape 140 milioane lei, iar bugetul asigurărilor de sănătate de aproape 80 milioane lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite