Bud şi Piccolo, salvaţi de Jorge Costa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Bud
Cristi Bud

Jorge Costa a insistat ca cei doi să fie luaţi în primul cantonament şi a reuşit să-i convingă pe conducători să-i păstreze şi în sezonul viitor. Bud şi Piccolo l-au convins deja pe Costa de calităţile lor şi vor rămâne la CFR şi în sezonul viitor, deşi iniţial au fost puşi pe lista de transferuri.

Jorge Costa a demonstrat la CFR Cluj că este un antrenor cu personalitate, care îşi poate impune ideile nu numai în faţa jucătorilor, ci şi a conducerii. Deşi în urmă cu o lună patronul Arpad Paszkany anunţa că niciodată nu va asculta părerea unui antrenor în ceea ce priveşte formarea lotului de jucători, acesta s-a răzgândit atunci când Jorge Costa a acceptat să antreneze la Cluj:

„Antrenorul este un simplu angajat al clubului, nu poate el să formeze lotul, ci trebuie să lucreze cu materialul pe care i-l pune clubul la dispoziţie. De multe ori se întâmplă ca ei să plece şi noi să rămânem cu jucătorii de care nu mai avem nevoie. Nu voi mai face greşeala să-i consult pe antrenori în ceea ce priveşte transferurile“, spunea omul cu banii din Gruia. Totuşi, ultimele evenimente au demonstrat că Jorge Costa are un cuvânt foarte important de spus.

A reuşit să-l convingă şi pe Iuliu Mureşan

Cristian Bud a fost trecut pe lista făcută publică de Iuliu Mureşan a jucătorilor care vor părăsi echipa din Gruia. Cu numai două goluri marcate în ediţia trecută de campionat, atacantul adus de la Mediaş a fost pus pe lista de transferuri, la fel ca şi italianul Piccolo, care din cauza unei accidentări la călcâi a bifat doar 14 partide în sezonul 2010-2011. În ultima clipă, cei doi au prins „trenul“ spre Austria, datorită lui Jorge Costa. Acesta a insistat ca jucătorii să fie luaţi cel puţin în primul stagiu de pregătire, pentru a-şi putea face o impresie despre ei.

Conducerea a acceptat, iar cei doi nu vor mai pleca. Bud a avut o evoluţie excelentă în meciul câştigat ieri de clujeni, cu Apoel Nicosia, reuşind să marcheze un gol şi să obţină un penalty transformat de Peralta pentru 2-0. Fotbalistul a fost lăudat şi de Iuliu Mureşan: „Bud a jucat foarte bine astăzi, probabil a fost cel mai bun de pe teren. Dacă joacă în continuare la fel, o să facă parte din primul unsprezece al lui Jorge Costa“, a spus acesta. Fundaşul central Felice Piccolo se află în aceeaşi situaţie, tehnicianul considerând că este un fotbalist independent echipei şi va rămâne şi el la Cluj, Costa văzându-l ca perechea ideală pentru Cadu în centrul defensivei.

„Dacă va juca la fel, Bud va face parte din primul unsprezece al lui Costa“
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite