Cluj: Becali a cerut să fie judecat la Bucureşti în dosarul Valiza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Becali a cerut să fie judecat la Bucureşti în dosarul Valiza
Cluj: Becali a cerut să fie judecat la Bucureşti în dosarul Valiza

Patronul clubului de fotbal Steaua a uzat în faţa instanţelor clujene de judecată de calitatea de europarlamentar

Avocatul sibian Uca Nicolae a cerut judecătorilor Curţii de Apel să admită excepţia de necompetenţă a instanţei clujene şi să decline dosarul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Uca a precizat faptul că deoarece Gigi Becali a fost ales în Parlametul European, nu mai poate fi judecat decât de către instanţa supremă în stat.

Avocatul DNA care a asistat la termenul de marţi a fost de acord că cererea este admisibilă şi nu s-a opus acestei solicitări. Toţi ceilalţi avocaţi prezenţi la proces au făcut aceleaşi solicitări. Magistraţii urmează să se pronunţe astăzi asupra solicitării.

Becali a fost trimis în judecată în decembrie 2008 pentru dare de mită şi fals în înscrisuri. Alături de Becali a mai fost trimis în judecată vicepreşedintele clubului Steaua, Teia Sponte, care ar fi oferit suma de 1,7 milioane euro clubului Universitatea Cluj, pentru a-şi apăra corect şansale în ultima etapă a campionatului anterior, cu CFR.

Au mai fost trimişi în judecată avocatul Alina Florentina Ciul, fostul selecţioner Victor Piţurcă, şi clujenii Radu Marino şi Raul Volcinschi, pentru favorizarea infractorului şi fals în înscrisuri. Aceştia au furnizat anchetatorilor un document antedatat, un antecontract de vânzare- cumpărare a unui teren, ca justificare pentru suma de bani descoperită de poliţişti într-un restaurant din Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite