Bucureştenii vor construi noua pistă a aeroportului clujean pentru 113 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma Romstrade din Bucureşti a depus singura ofertă pentru construirea pistei de 3.500 de metri a Aeroportului Internaţional din Cluj-Napoca, aceasta fiind deschisă, astăzi, de comisia de licitaţie a aeroportului şi a Consiliului Judeţean (CJ) Cluj pentru a fi analizată în următoarele 20 de zile.

„Caietul de sarcini a fost ridicat de 73 de firme, dar numai una singură, Romstrade Bucureşti, a depus oferta. Aceasta a fost deschisă, marţi, de comisia de licitaţie a aeroportului şi a CJ Cluj. Procedura permite derularea licitaţiei şi cu o singură firmă. Oferta Romstrade a fost de 113,6 milioane de euro, fără TVA, şi include şapte contracte subsecvente de lucrări. Prima porţiune a pistei, de 2.100 de metri, ar trebui finalizată în termen de nouă luni de la semnarea contractului", a spus Radu Bica, vicepreşedintele CJ Cluj.

Astfel, Consiliul Judeţean Cluj ar trebui să achite firmei Romstrade o dobândă anuală de 12,2 la sută, durata creditului furnizor fiind de 12 ani, la care se adaugă doi ani de graţie. „Consiliul Judeţean Cluj va analiza oferta Romstrade şi va da un răspuns în termen de 20 de zile. Dacă totul decurge normal, lucrările la pistă ar putea începe până la sfârşitul anului", a spus Bica. Consiliul Judeţean Cluj a estimat la 120 de milioane de euro costurile de execuţie a pistei de 3.500 de metri. Noua pistă a Aeroportului Internaţional din Cluj-Napoca va avea rolul de a permite aterizarea şi decolarea avioanelor transatlantice şi a celor de tip cargo.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite