Bucătarii din Pécs vor găti în centrul Clujului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele municipiului Pécs, Capitala Culturală Europeană în 2010, vor fi sărbătorite şi la Cluj Napoca în perioada 6 - 8 mai. În cadrul evenimentului vor fi organizate expoziţii, vizionări de filme, iar bucătarii maghiari vor servi în Piaţa Muzeului gulyás de fasole şi pogăcele cu leurdă.

Zilele municipiului Pécs la Cluj-Napoca vor debuta mâine, de la ora 12.00 cu expoziţia şi târgul micilor meşteşugari din  Pécs, în faţa Casei Matei. De la ora 19.00, la sediul central al Universităţii „Babeş-Bolyai” va fi proiectat filmul „Îndrăgostitul pământului”.

Filmul este realizat pe baza istoriei familiei Zsolnay şi a celebrei fabrici de porţelan din Pécs şi este subtitrat în limba engleză. Vineri, de la ora 11.00, în Piaţa Muzeului, clujenii pot urmări spectacolul formaţiilor de muzică şi dansuri populare, iar de la ora 19.00 la Biserica „Sfântul Mihail" din Piaţa Unirii va avea loc un concert de orgă şi flaut.

Cel mai aşteptat eveniment va avea loc, însă, sâmbătă, de la ora 17.00, în faţa Casei Matei, când bucătarii din Pécs vor prepara pentru clujeni gulyás de fasole şi pogăcele cu leurdă pe care le vor oferi trecătorilor, împreună cu un vin unguresc.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite