FOTO Un broker a lăsat bursa pentru afaceri cu sirop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost agent de bursă din Cluj-Napoca produce siropuri din fructe după reţete tradiţionale. Deşi a început ca un hobby de familie, clujeanul vrea să-l transforme într-o afacere din care să trăiască. Membru în Asociaţia „Produs de Cluj", el are un mic atelier în comuna Beliş.

Fructe de pădure, cătină şi muguri de brad din creierii Apusenilor ajung în cămările românilor ca siropuri naturale făcute după reţete tradiţionale, ca la bunica acasă. Ideea i-a venit clujeanului Cristian Mureşan care trebuia să se reprofileze după ce criza i-a falimentat afacerea de aproape 10 ani cu textile. Jurist de profesie, acesta a făcut de toate: de la tranzacţii la bursă, afaceri cu lenjerie intimă „Argos" şi tricotaje de la „Someşul" la siropuri tradiţionale.

image

CLICK PE POZE PENTRU A VEDEA DIN CE FRUCTE PREPARĂ CLUJEANUL SIROPURILE

„Vroiam de mult timp să fac siropuri naturale împreună cu soţia, dar nu am avut ocazia până anul trecut. Am văzut că nu se găsesc în comerţ siropuri naturale sută la sută, făcute după reţete de zeci de ani, aşa cum făceau şi bunicile noastre la nevoie. Ce se vinde pe piaţă au maximum 5% din fruct, restul sunt arome şi chimicale", explică Mureşan. În calitate de membru în Asociaţia Meşterilor Populari Clujeni şi în Asociaţia „Produs de Cluj", acesta e anunţat din timp de târgurile de profil din ţară, principala modalitate prin care îşi desface produsele.

Citiţi mâine în săptămânalul ADS povestea clujeanului

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite