Brazii se vor vinde în pieţe volante de săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Pomii de Crăciun se vor vinde în perioada 15 - 24 decembrie, pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian". Pentru ca preţul brazilor să fie accesibil, comercianţii nu vor plăti chirie pe spaţiu.

Primarul interimar Radu Moisin a spus că din punctul lui de vedere autoritatea locală poate interveni în serviciile oferite inclusiv de persoanele private, motiv pentru care a decis ca anul acesta comercianții de brazi să îşi desfăşoare activitatea pe platoul Sălii Sporturilor. Brazii se vor vinde din 15 decembrie, în fiecare zi între orele 10.00 şi 20.00, iar poliţiştii locali vor fi prezenţi tot timpul în zonă. „Orice comerciant de brazi va avea acces, singurele condiții fiind să existe avize de însoțire, facturi și brazii să fie crotaliați. Nu vor fi taxați tocmai pentru că încercăm să determinăm scăderea prețurilor la brazi, astfel încât să-și permită câți mai mulți clujeni un pom de Crăciun", a spus Moisin. Anul trecut, municipalitatea a câştigat 3.320 de lei din taxarea comercianţilor de brazi.

Cinci piețe volante în cartiere

Pentru cei ce nu vor să meargă până la Sala Sporturilor, municipalitatea organizează în fiecare cartier pieţe volante de o zi. Acestea vor funcţiona tot între orele 10.00 şi 20.00. Prima va fi în Mărăşti, în 19 decembrie, lângă Piaţa IRA, următoarea în Grigorescu, în 20 decembrie, în Piaţa 14 Iulie, în 21 decembrie  în Zorilor, în 22 decembrie în Gheorgheni, la capăul linii de autobuz numărul 3, iar în 23 decembrie în Mănăştur, în zona Bucium. Comercianţii care vând brazi ilegal riscă amenzi între 1.000 şi 1.500 de lei dacă sunt persoane fizice şi între 6.000 și 20.000 de lei dacă sunt persoane juridice.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite