Cluj: Braşovenii nu au mai luat puncte de la Cluj din 1975

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Braşovenii nu au mai luat puncte de la Cluj din 1975
Cluj: Braşovenii nu au mai luat puncte de la Cluj din 1975

Lideri după primele şase etape, braşovenii vin la Cluj să ia toate punctele. Clujenii le transmit că victoria va fi „vişinie”. Duelul Ardealului va fi un meci extrem de interesant, în special prin prisma poziţiei în clasament a oaspeţilor

Moralul celor de la CFR Cluj este în mare creştere, mai ales după ultimul rezultat. Victoria cu 2-0, obţinută în Europa League, cel mai bun rezultat al unei echipe româneşti în prima zi a grupelor, le-a dat aripi celor din Gruia. „Scaunul” lui Toni Conceicao s-a mai stabilizat, dar tehnicianul portughez este în continuare foarte dezamăgit de tratamentul la care este suspus de către mass-media.

Vizibil afectat de zvonurile care îl îndepărtau de pe banca tehnică a clujenilor, tehnicianul este mai hotărât decât oricând să demonstreze prin rezultate că îşi merită postul la CFR Cluj. Conform unor surse apropiate jucătorilor, portughezul le-a cerut insistent în fiecare zi după meciul cu FC Copenhaga, să se mobilizeze exemplar şi să învingă Braşovul, tocmai pentru a evita noi zvonuri legate de problemele din cadrul echipei.

„Jucăm împotriva echipei de pe primul loc, unde a ajuns meritat datorită jocului foarte bun şi al punctelor acumulate. Ei vor veni cu încredere la Cluj să ia puncte, iar noi vrem să le păstrăm aici. Avem încredere după victoria şi jocul bun din meciul cu danezii şi dorim să reducem distanţa faţă de locul 1”, a declarat şi preşedintele Iuliu Mureşan.

Kone, singurul indisponibil

Singura absenţă este cea a lui Yssouf Kone, care va afla mâine diagnosticul exact în urma accidentării suferite în meciul de joi, cu FC Copenhaga. În rest, toţi jucătorii sunt valizi. Aflată pe locul 7 în campionat, o poziţie care nu le convine deloc şefilor din Gruia, CFR este obligată să obţină victoria cu FC Braşov, liderul primei ligi, care nu a cunoscut înfrângerea în această ediţie de campionat.

Deşi a jucat cu Unirea Alba-Iulia, Astra, FC Vaslui, Craiova, Internaţional Curtea de Argeş şi Ceahlăul, echipe mult mai slab cotate decât CFR Cluj, cei de sub Tâmpa vin la Cluj doar cu un ţel: acela de a obţine cele trei puncte, dar misiunea lor va fi aproape imposibilă. Deşi au cel mai bun golaveraj din campionat, 9-2, braşovenii nu au reuşit niciodată să câştige la Cluj, ultimul punct câştigat aici datând din 1975.

Mai mult, cel mai în formă jucător al echipei şi în acelaşi timp unul dintre cei mai curtaţi fotbalişti din prima ligă, Mihai Roman, a suferit o ruptură în partida din etapa trecută, cu Ceahlăul, iar Viorel Moldovan nu se va putea baza pe serviciile sale.

„Nu ne gândim la egal sau la eşec, excludem din start aceste variante, deşi este o partidă de 1, X sau 2. Suntem pregătiţi să facem un meci mare şi să scoatem un rezultat pozitiv. Vom întâlni un adversar valoros, care joacă fotbal şi nu se închide în apărare”, a declarat Viorel Moldovan, unul dintre cei mai în vogă tehnicieni din România.

Partida de pe „Dr. C-tin Rădulescu” va începe la ora 18.00 şi va fi arbitrată de o brigadă condusă la centru de Augustus Constantin.


„Vom avea viaţă grea cu Braşovul, dar trebuie să continuăm seria victoriilor pe propriul teren”
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj


„Suntem pregătiţi să facem un meci mare şi excludem varianta egalului sau a înfrângerii”
Viorel Moldovan, antrenor FC Braşov

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite