Bosch va primi ajutor de stat din partea Guvernului pentru investiţia de la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a anunţat azi că va sprijini investiţia celor de la Bosch la Cluj prin ajutor de stat. Investiţia Bosch la Cluj este în valoare de 77 de milioane de euro.

Primul ministru Emil Boc a discutat astăzi, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a Grupului german Bosch, condusă de Guenther Gauß, vicepreşedinte executiv al diviziei Automotive Electronics. După ce reprezentanţii companiei i-au prezentat premierului planurile de extindere a companiei în zona Cluj, Emil Boc a afirmat că investitorii vor primi ajutor de stat.

Boc:  „Bosch a cerut ajutor de stat pentru a investi la Cluj“

"Guvernul are toată deschiderea pentru a sprijini investiţiile care generează locuri de muncă, inclusiv prin acordarea de ajutor de stat în cazul Grupului Bosch. Mă bucur că Bosch îşi va extinde investiţiile din România la Cluj, mai ales în contextul încetării activităţii companiei Nokia. Clujul este o zonă cu forţă de muncă bine calificată, cu o infrastructură dezvoltată", a declarat premierul.

Bosch vine la Cluj

La Cluj, Bosch va concesiona un spaţiu de 215.000 metri pătraţi, iar planurile pentru pregătirea noii investiţii sunt în valoare de aproximativ 77 milioane de euro. Compania estimează că vor fi create, într-o primă fază, peste 300 de noi locuri de muncă.

Bosch a obţinut certificat de urbanism de la Jucu!

La discuţii au mai participat Bogdan Drăgoi, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Andreea Paul Vass, consilier de stat al primului-ministru, şi Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite